Son zamanlarda insanlar artık sebze ve meyvelerini evde yetiştirmeye başladılar ancak birçoğumuz yiyeceklerimizi marketlerden alıyor. Peki tükettiğimiz yiyeceklerin nerede yetiştikleri konusunda fikriniz var mı? Tarçın kabuklarını ağaçta yetişiyor sandınız değil mi? Aslında tarçın bu ağacın kabuğundan üretiliyor. Balık yemeklerine çok yakışan kapari normalde bir meyvenin çekirdekleri. Ülkemizde Antep fıstığı olarak bilinen fıstığın ilk hali bu O koskoca narlar da bu ağaçta yetişiyor. Hem soğuk hem de sıcak sevdiğimiz nohutun gerçek hali ise bu tüylü sebzeler. Bu konuya pek fazla ilgisi olmayanların asla tahmin etmeyeceği bu bitki ise karabiberin ham maddesi. Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safranın ana maddesi orkide çiçeği. Her ne kadar badem görünümde olsa da bademler bu kabukların içinde olgunlaşıyor. Vanilya bitkisi uzun bir işlemden geçtikten sonra mutfağımıza farklı şekillerde giriyor. Ülkemizde en çok Antalya bölgesinde yetişen avokadolar ise bu şekilde büyüyor. Ülkemizde pek rastlanmayan yıldız meyvesinin ise gerçek görünümü bu şekilde. Mangolar da aynı şekilde ağaçta yetişiyor. Kurutulduktan ve kavrulduktan sonra sofralık hale gerek susamlar yine bir meyvenin çekirdekleri. Kabuklarını kırıp zevk aldığımız yer fıstığı ismini yerde yetişmesinden alıyor. Brüksel lahanası yurt dışında bazı marketlerde bu şekilde satılıyor. Kajular ise kaju meyvesinin büyüyen kuruyemiş türü. Çikolatanın var olmasına sebep lan kakaonun çekirdeklerinin ağacı.