Gündem Her yerde Yunus'u arıyorlar

Her yerde Yunus'u arıyorlar

Paylaş
Her yerde Yunus'u arıyorlar

Elazığ'da kaybolan 4 yaşındaki Yunus'u her yerde arıyorlar ama ne gören ve ne de duyan...

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde arkadaşlarıyla evlerinin önünde oyun oynayan 4 yaşındaki Yunus Yıldırım'dan 3 günden beri haber alınamıyor. Yapılan aramalara rağmen bulunamayan küçük Yunus'un ailesi, çocuklarının kaçırılmış olmasından şüpheleniyor.

Haberin Devamı

Kovancılar'ın Bingöl Caddesi Bağlar Mahallesi Martı Sokak üzerinde bulunan evlerinin önünde geçen Perşembe günü oynarken kaybolan 4 yaşındaki Yunus Yıldırım'dan o günden beri haber alınamıyor. Mobilya imalatçısında çalışan baba 28 yaşındaki Abdulmutalip Yıldırım, oğlunun kaybolduğu gün Perşembe pazarı kurulduğunu belirterek, "Evimizin yan sokağında Perşembe pazarı vardı. Çocuğum her zaman o alanda, arkadaşları ile birlikte oynardı. Mobilya imalatında çalışıyorum. Pazar yerinin içinde bir cami var. En fazla oraya giderdi. Kaybolduğu günde yaklaşık 10 - 15 dakika önce yanımdaydı. Ben gördüm. Dedesi kapının önündeydi. Ona 'dedenin yanına git' deyince daha sonra annesinin yanına çıktı, geri geldi, sesini duydum, yukarı çık dedim. 2-3 dakika sonra annesi telefon açtı: 'Yunusu eve gönder yemek yesin, yemek yedireyim' dedi. Geldim çocukların yanına baktım Yunus yok. Babamın yanındadır diye baktım, orada da yok. Yandaki bakkal ve markete baktım bulamadım. Arabayla mahalleyi gezdim arkada okul var. Birinin peşine takılmıştır diye aradım, baktım yok. Bu sırada apartmana haber verdim, herkes sağ sola baksın diye. Bir yere falan mı düştü diye? Apartmanda yabancı yok. Hepimiz biriz. Her taşın altına bile baktık. Çocuk yok. Sanki yer yarıldı, içine girdi. 20 dakika sonra emniyete gittim. Hemen giriş-çıkışlara haber verip müdahale ettiler olaya. 'Merak etmeyin çocuk buralardadır bir yerde uyuyakalmıştır' diye teskin ettiler" dedi.

Haberin Devamı

Belediyeden ve camilerden anons yapıldığını belirten baba Yıldırım, Kovancılar'a bağlı bütün köylerde de oğlunun duyurulduğunu anlattı. Gece saat 02-03'e kadar oğlunu aradıklarını anlatan Baba Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bulamadık. İşi sabaha bıraktık. Millet yoruldu. Sabah Cuma günü tüm okullara gittim, öğretmenlere, müdürlere söyledim. Hiç gören olmamış veya 'çocuk kalsın sabah götürürüz' diye. Belki anonsu duymayan olmuştur diye haber verdim. Çocuğumun resimlerini verdim. O günden beri arıyoruz bulamadık. Dün de jandarma aradı, Özel Harekat 4-5 saat aradı. Tüm arazi çalışması yapıldı. Sanki yer yarıldı içine girdi."

Haberin Devamı

Baba Yıldırım, oğlunun bulunması için dua etmekten başka çarelerinin kalmadığını kaydederek,"Şu anda çok perişan bir durumdayız. Çocuğum sağ mı, ölümü? Bunu bilmek istiyoruz. Sağ olsun emniyet arıyor ama elinde hiç bir bilgi, delil yok. Oturduğumuz yerde dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz şu anda" diye konuştu.

Anne Bircan Yıldırım ise elinde 4 yaşındaki oğlunun fotoğrafıyla gözyaşları arasında feryat ediyor. Genç anne Bircan Yıldırım, tek evladını elinden almamaları çağrısı yaparak, "İçim, ciğerim yanıyor, Yunus benim tek evladımdı. Evladımı bana versinler, ne isterlerse veririm. Her yerde onun kokusunu alıyorum. Evin her tarafı onun eşyaları ile dolu. Bizim kimseye bir zararımız yoktu, bir tane evladımdı, onu da bana çok görmesinler" şeklinde çağrıda bulundu.

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, DHA