Nedim Şener Her şey eskisi gibi…
HABERİ PAYLAŞ

Her şey eskisi gibi…

Haberin Devamı

Ne oldu şimdi? Özel Yetkili Mahkemeler kalktı mı, kalkmadı mı? İsmi değişse de, işlevleri aynı kaldı. Demek ki kalkmadı. Kimse sevinmesin; Sıkıyönetim Mahkemeleri ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri ile başlayıp Özel Yetkili Mahkemeler ile süren kabus devam ediyor… Avrupa Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (MEDEL) raporunu okudum: Türkiye’de yargıda genel olarak korku hakimmiş. Yalnız halk değil, savcı ve hakimler de korkuyormuş.

Vatandaşın korkusu boş yere hapse atılmaktan. Savcı ve hakimin korkusu sürülmekten, verdiği karardan ötürü suçlanmaktan. Bırakın milleti Başbakan bile korkuyor… Özel Yetkili Mahkemeler için “Gelsinler beni alsınlar, devlet içinde devlet oldular. Bunlar Cumhurbaşkanını bile ifadeye çağırabilirler” demedi mi? Korkunun ecele faydası yok! Özel Yetkili Mahkemeler yerli yerinde… Peki bu koparılan gürültü neydi? Hiççç….

[[HAFTAYA]]

İzmir’den gelen çığlık

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonuyla ilgili davanın yeni duruşması 5 Temmuz’da. 18’i tutuklu, 130 kişi yargılanıyor. Bazıları 450 gündür içeride. “Cebir ve şiddet” bulunmadığı tespit edilmesine rağmen hâlâ çeteden yargılanıyorlar. Bana mektup yazmışlar. İsyan ediyorlar. Dilerim; 5 Temmuz’da tutuksuz yargılanma şansını yakalarlar.

‘Babam bir kez daha öldürüldü’

DİSK Başkanı Kemal Türkler 22 Temmuz 1980’de İstanbul Merter’deki evinin önünde öldürülmüştü. Kemal Türkler’i öldüren ülkücü zaman aşımı sayesinde cezasız yırttı. Ama başka suçtan halen hapiste. TBMM’den geçen ‘Üçüncü Yargı Paketi’ne eklenen bir maddeyle bu katile de af geldi. Bugün yarın serbest kalacak.

Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler haklı olarak isyan ediyor. “Babamın katili ile sokakta karşılaşmaktan korkuyorum” diyor. Babası gözleri önünde öldürülmüş… Nasıl korkmasın ki… Nilgün Türkler anlatıyor: “Babamın katili, babamın 32. ölüm yıldönümüne günler kala serbest bırakılıyor. Babam bir daha öldürüldü, bizler bir kez daha yaralandık.” DİSK eski başkanı olan CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de dertli. “Bu katile af getiren madde sabaha karşı verilen önergeyle, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla pakete eklendi” diyor. Öyle ya da böyle yasa çıktı işte… Kemal Türkler’in katili aramıza dönüyor… Hayırlı olsun Türkiyem!!!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder