Sabanur Kıraç Her kadının sevgilisinden beklediği ama beklememesi gereken 7 davranış
HABERİ PAYLAŞ

Her kadının sevgilisinden beklediği ama beklememesi gereken 7 davranış

Haberin Devamı

Ben dahil pek çok kadın birlikte olduğu ya da olmak istediği erkekle ilgili gerçekçi olmayan beklentilere sahiptir. Hepimiz o ya da bu şekilde aklımızda “mükemmel bir erkek arkadaş” portresi yaratırız. Ondan sonra da karşımıza çıkan her erkeği o portreye oturtmaya çalışırız. Halbuki bir erkeğin aklımızdaki bu özelliklere sahip olmaması ya da bize o şekilde yaklaşmaması onu kötü bir sevgili veya insan yapmaz. Çünkü bu noktada sorun, karşımızdaki kişide değil bizim beklentilerimizde olabilir. İşte size her kadının bir erkekten beklediği ama beklememesi gereken özellik ve davranışlara bazı örnekler…

Ben anlatmasam da ne hissettiğimi anla

Hadi ama! Karşınızdaki insan medyum değil ki! Siz her surat astığınızda neyiniz olduğunu veya neye üzüldüğünüzü nereden bilsin? Tamam, sevdiğiniz kişinin küçük detaylara önem vermesini istiyor olabilirsiniz. O da elinden geleni yapmaya çalışabilir ama siz ne hissettiğinizi söylemezseniz onun tahmin etmesi mümkün değil. Eğer canınız bir şeye sıkıldıysa ve konuşmak istiyorsanız, o zaman konuşun! Aklınızdan geçenleri okumasını beklemeyin!

Benim yapmak istediklerimi yap, sevdiklerimi sev

Burada eğri oturup doğru konuşuyoruz. Hiç kimse sizinle aynı zevklere ve isteklere sahip olmak zorunda değil. Siz seviyorsunuz diye sizinle ayda yılda bir olsa da alışverişe gelebilir ama bu onu alışveriş manyağı yapmaz. Siz istiyorsunuz diye sizinle dünyanın en saçma romantik komedilerini izleyebilir ve belki de o an için zevk alabilir ama bu en sevdiği filmlerin o tarz olmasını sağlamaz. Gerçekçi olun. Bırakın farklı zevkleriniz olsun. Bırakın karşınızdaki kişiyi değiştirmeye çalışmayı. Eğer sizi seviyorsa sizin sevdiğiniz şeyleri yapmak için çaba gösterecektir ama bunu sürekli yapmasını beklemeyin!

Başka kadınlara bakma

Öncelikle şunda anlaşalım arkadaşlar, güzele bakılır. Yanından güzel bir kadın veya erkek geçtiğinde dönüp ona bakmamak olmaz, olmasına da gerek yok zaten. Tabii öküzün trene baktığı gibi bakmaktan bahsetmiyorum burada. Ama güzelliği takdir etmek illa gidip onunla sizi aldatacağı anlamına gelmez. Ya da sizin kendinizi kötü hissetmenizi gerektirmez. Bir erkeğin güzel bir kadına bakması ve (kısa süre için) onu hayal etmesi ya da ona hayranlık duyması onun sapık ya da çapkın olduğunu değil insan olduğunu gösterir.

Beni karşılıksız sev!

Her şeyden önce şu konuda anlaşalım, sizi karşılıksız sevecek tek insanlar ailenizdir. Sevgilinizi yerin dibine sokup, ona kötü davranıp, istek ve ihtiyaçlarını görmezden geldikten sonra sizi yine de sevmesini bekleyemezsiniz! Ya da başka bir açıdan ele almak gerekirse, kendinizi saldığınız, ne sağlığınıza ne fiziğinize ne de hijyeninize dikkat etmediğiniz kısaca kendinizi sevmediğiniz zamanlarda bile sevgilinizin sizi sevmesini bekleyemezsiniz!

Beni her zaman arkadaşlarına tercih et!

Tamam, sizin yeriniz başka, arkadaşlarının ki başka… Evet doğum gününüz ve en yakın arkadaşlarıyla içmeye gitmek arasında tercih yapması gerekirse tabii ki sizi seçecek. Ancak bu tercihi sürekli yapmasını beklemeyin de istemeyin de. Çünkü herkesin en az bir yakın arkadaşa ihtiyacı var. Ve hayatı çekilebilir yapan o arkadaşlar. Sevgilinizin her şeyi olduğunuzu düşünebilirsiniz. Evet yeri geldiğinde en yakın arkadaşı da olabilirsiniz ama her erkeğin erkek erkeğe kalacak zamana ihtiyacı olduğunu da unutmayın.

Beni koru kolla, hesabımı öde ama her zaman eşit olduğumuzu da unutma

Hayatınızı bir erkeğin omuzlarına yıkıp ondan sonra da size her konuda eşitmişsiniz gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Ne olursa olsun maddi ya da manevi özgürlüklere sahip olmanız gerekir. Eğer bu özgürlüklere sahip değilseniz ve hemen hemen her konuda sevgilinize bağımlıysanız size eşit davranmasını beklemeniz büyük haksızlık olur.

Beni dış görünüşüm için değil, ben olduğum için sev

Bir erkek elbette ki sizi, siz olduğunuz için sevecek ama unutmayın dış görüntünüz de sizin önemli bir parçanız. Ne kadar iyi bir insan olursanız olun sevgilinizin ilk gördüğü ve etkilendiği şey kalbiniz olmayabilir. Bu yaşlanıp kilo aldığınızda sevgilinizin sizi anında terk edeceği anlamına gelmez. Gerçi bu yapacak öküzler de vardır ama gerçek sevgi böyle bir şey değil. O yüzden eğer sevgiliniz dış görünüşünüzü seviyorsa bırakın sevmeye devam etsin, bu kalbinizi de sevmiyor demek değildir.

7

Sıradaki haber yükleniyor...
holder