Sabanur Kıraç Her kadının (hiçbir erkeğe bağlı kalmamak için) bilmesi gereken 10 şey
HABERİ PAYLAŞ

Her kadının (hiçbir erkeğe bağlı kalmamak için) bilmesi gereken 10 şey

Haberin Devamı

Etrafımı hayatında bir erkek yoksa kendini yarım zanneden kadınlar sarmış. Hemen hemen her konuda bir erkeğe bağlı olan kadınlar bunlar. İstekleri ve ihtiyaçları hep erkekler etrafında dönenler...

Halbuki kadın dediğin en az beş erkek gücündedir. Kadın dediğin kendi ayaklarının üzerinde durdukça güzeldir. Bunu bilen ve böyle yaşayan kadınlar yok mu? Elbette var! Üstelik de çok mutlular. İşte o kadınların hiçbir zaman bir erkeğe bağlı kalmamak için bildiği 10 temel şey...

1. Para hesabı

Her kadın mümkünse kendi parasını kazanmalı. Kimseye hesap vermek zorunda olmadan harcama yapabilmeli. Ama daha da önemlisi her kadın kendi için birikim yapmalı. Az da olsa, yavaş da olsa kenara para koymayı öğrenmeli. Ancak böylece hiç kimseye özellikle de hiçbir erkeğe mecbur kalmadan maddi özgürlüğün tadını çıkarabilir. Sadece o zaman kendi için bir şeyler yapabilir.

2. Pazarlık yapmak

Çingene gibi pazarlık yapsın demiyorum ama her kadın istediği şey için savaşmayı ve onu kendi şartlarında elde etmeyi öğrenmeli. Çünkü hayatı boyunca onu kazıklamaya çalışan birileri hep olacak. Bu yüzden her şeyin gerçek değerini bilmeli ve o değerden bir gıdım fazlasını vermeye razı olmamalı. Bu ister kendine satın alacağı bir şey için geçerli olsun isterse de hakkı olan bir şey için savaşmak...

3. Hayır demek

Bir kadının en güçlü kelimesidir “Hayır”. Ancak maalesef ki her kadın bu gücü kullanmasını bilmez. Kadın doğası gereği “verici”dir. En çok de kendinden ve isteklerinden verir. Ama unutmayın hayatta önemli olan başkalarını mutlu etmek için yaşamak değil. Yapmak istemediğiniz her şeye “Hayır” demeyi öğrenmelisiniz. Bunda ayıp bir şey yok!

4. Affetmek

Her kadın biraz kincidir. Öyle kolay kolay unutamaz yediği kazıkları. Ama ayaklarının üstünde durmak ve mutlu olmak için affetmeyi öğrenmelidir. Özellikle de kendini affetmeyi. Geçmişi ve hatalarını sorgulamamayı, kendiyle barışmayı öğrenmeli her kadın. Çünkü o kendini suçladıkça hep onu daha çok suçlayacak birileri olacak etrafında.

5. Yalnız kalmak

Hiçbir kadın yalnız kalmak zorunda olmamalı ama yalnızlıkla başa çıkmayı bilmeli. Sırf yalnızlıktan korktuğu için yanlış insanlarla olmamalı. Bir tercih meselesi olmalı yalnızlık onun için. Ve hatta yalnızlığından keyif almalı. Kendi kendiyle geçirdiği zamanların kıymetini bilmeli...

6. Araba

Her kadın araba kullanmayı bilmeli. Her kadının arabası olmalı demiyorum. Olmayabilir ama ehliyeti mutlaka olmalı. Zor anlarda veya gerektiğinde direksiyon başına geçebilmeli. Bir yerden bir yere gitmek için kimseye bağlı kalmamalı.

7. Tamir

Tamir işlerinden biraz da olsa anlamalı her kadın. Etrafta yardım isteyecek kimseyi bulamadığında kendi işini kendi halledebilmeli. Ve daima kolay bir yerlerde her türlü tamircinin numarasını saklamalı. Hayatta kendine biçilen rollerin dışına çıkabilmeli kadın. “Ben bilmem, beceremem” dememeli. Sadece canı istemiyorsa ve işine gelmiyorsa kendini sınırlamalı.

8. Kendini sevmek

Herkesten çok kendini sevmeli kadın. Çünkü o kendini sevdikçe onu daha çok seven bir dolu insan olacaktır etrafında. Önce kendine değer vermeyi bilmeli. Kendini ilk sıraya koymayı. Ondan sonra hiç kimse ezip geçemez onu ve isteklerini. Sağlıklı bir egoya sahip olmalı her kadın. Olduğundan fazlasını değil sadece olduğu kadarını sevse yeter. Anca o zaman başkalarının düşünceleri ve sözleri daha az yaralayabilir çünkü bir kadını. Anca o zaman hayattan zevk almak için illa bir erkeğin onu sevmesini beklemekten vazgeçebilir.

9. Kendinden başka birine bakmak

İster bir balık ister bir kedi olsun, her kadın kendinden başka birinin sorumluluğunu taşımayı bilmeli. Ne zamanki başka birinin mutluluğu, rahatı ve sorumluluğunu düşünmeyi öğrenir bir kadın işte o zaman büyür çünkü. Her kadın bir erkek ona acı çektirmeden, onu yalnız bırakmadan öğrenmeli büyümeyi.

10. Hayal kurmak

Her kadının hayatı boyunca karşısına hayallerini kıracak birileri çıkacak. Bu kişiler genelde de erkekler olacak. O yüzden ne yaparsa yapsın hayal kurmaktan ve kendine güvenmekten vazgeçmemeli her kadın! Günün sonunda o hayalleri gerçekleştirebilecek tek güç kendi içinde saklı çünkü!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder