Spor Her 8 saniyede 1 asgari ücret

Her 8 saniyede 1 asgari ücret

Paylaş
Her 8 saniyede 1 asgari ücret

İngiliz medyasından Daily Mail'in haberine göre Cristiano Ronaldo, Gareth Bale'in rekor transferi ile riske girecek olan kulüpteki 1 numaralı statüsünü güvence altına almak adına Real Madrid ile sözleşmesini uzatmak istiyor

Adı Manchester United ve Paris Saint-Germain gibi kulüplerle anılan Portekizli yıldız İspanya'da kalmak istiyor fakat Bale'in alacağı haftalık ücretin iki katını alma konusunda ısrarcı.

Real'de çıktığı 167 maçta 175 gol atan Ronaldo, sözleşmesinin bitmesine henüz iki yıl olmasına rağmen, kazancında bu sene ciddi bir yükseliş istiyor. Oyuncu Madrid'den şu an haftada yaklaşık 160 bin sterlin kazanıyor ki bu rakam Bale'in muhtemel transferiyle Real Madrid'den almaya başlayacağı para. Portekizli süperstar ise haftada 320 bin sterlin hakkettiğine inanıyor ve bu rakamda ısrarcı.

CR7'nin transferinde çok istekli olan ManU'nun oyuncu için haftalık 300 bin sterlini gözden çıkardığı da söylenenler arasında.

Bir açıklama olarak da şunu eklemekte fayda var; Ronaldo şu an reklam gelirleri hariç kulübünden yılda 12 milyon euro kazanıyor. Eğer istediği zammı alabilirse bu rakam 24 milyon euro'ya çıkacak. 24 milyon euro'nun Türk Lirası olarak karşılığı yaklaşık 61 milyon 200 bin lira ediyor. Bir başka ifadeyle Ronaldo bu kontratı elde edebilirse, (kontrat bitiş tarihine kadar) ortalama her 7-8 saniyede bir asgari ücret kazanmış olacak.

Onur Özcan / fanatik.com.tr

Haberin Devamı