Spor Hentbolda Türkiye şampiyonu lise, faaliyetlerini sonlandıracak

Hentbolda Türkiye şampiyonu lise, faaliyetlerini sonlandıracak

Paylaş
Hentbolda Türkiye şampiyonu lise, faaliyetlerini sonlandıracak

Trabzon'da devam eden Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nda, Türkiye adına yarışan ve çeyrek finalde elenen Genç Osman Anadolu Lisesi Erkekler Hentbol Takımı, maddi kaynak bulamamaları nedeniyle şampiyona sonrası hentbol çalışmalarına son vermeyi planlıyor.

Keçiören’in Bağlum semtinde bulunan okulun müdürü Mehmet Sözügüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Liselerarası Hentbol Şampiyonası’nda erkekler kategorisinde birinci geldiklerini, bu başarılarıyla Trabzon’daki dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil ettiklerini ifade etti.

Sözügüzel, erkekler ve kızlarda toplam 24 ülkenin mücadele ettiğini, Türkiye’nin ise diğer ülkelerden farklı olarak ikisi kız ve ikisi erkek olmak üzere, dört okul takımıyla şampiyonaya katıldığını anlattı.
Dünya şampiyonasına ilk kez katıldıkları için heyecan dolu maçlar yaşadıklarını dile getiren Sözügüzel, "Takımın en büyük hedefi dünya şampiyonasına katılmaktı, hedefine de ulaştı. Karşılaşmalara iyi başlamıştık ancak çeyrek finalde Danimarka’ya karşı 21-22 yenildik ve şampiyonaya veda ettik. Maçı penaltılarda kaybetmemizin nedeni, eşleşmelerdeki değişiklikten rakibimizin diğer maçlarını izleyemememiz oldu. Bu da moralimizi çok bozdu. Finali görebilecek bir takımdık. Yine de ilk kez katıldığımız şampiyona için iyi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Profesyonel spor hayatlarına veda edecekler


Okulun göç alan bir bölge bulunmasından dolayı ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim-öğretim verdiklerini belirten Sözügüzel, idareci, öğretmenler ve okul personeli, bütün imkansızlıklara rağmen öğrencilerin başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri için son 3 yıldır durmadan çalıştıklarını ifade etti. Sözügüzel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütçemiz olmadığından çocuklarımızı tabiri caizse peynir-ekmekle buralara kadar getirdik. Federasyon, il ve ilçe eğitim müdürlükleri ve kaymakamın gücü doğrultusunda alabildiğimiz destekler yeterli gelmiyor. Başka kurumlardan destek göremediğimiz için hentbol başta olmak üzere badminton, halter, güreş, voleybol branşlarındaki profesyonel çalışmalarımıza son vermeye karar verdik. Bu branşlar artık beden eğitimi derslerinde öğretilen bir spor halini alacak. "

Şampiyonaya katılmak için maddi ve manevi olarak çok çaba gösterdiklerini ifade eden Sözügüzel, "Aynı zamanda çocuklarımıza yanlarında olduklarımızı hissettirmeye, o heyecanı vermeye de çalışıyoruz. Dünya şampiyonasına maddi zorluklarla katıldık, velilerimizin maddi dayanakları kısıtlı olduğu için okul çalışanlarından hatta kantincimizden topladığımız paralarla buralara geldik" şeklinde devam etti.

Altyapıya destekte öncelik motivasyon

Sözügüzel, adı duyulmamış okulların önemli organizasyonlarda zorluklar yaşadıklarını belirterek, altyapıya sporcu yetiştiren okullara sahip çıkılması gerektiğini savundu.
Türk sporunun ivme yakalayabilmesi için devletin okulları incelemesi önerisinde bulunan Sözügüzel, "Başarılı öğrencilere ortaokul, lise veya üniversiteye geçiş sınavlarında başarı puanı verilmeli, her katılımcıya onur belgesi verilmeli, başarılı okullar yüzde yüz desteklenmeli, özendirici teşvikler verilmeli. Maddiyat ilk etapta önemli değil. Maddi ölçülerden daha çok sporcunun başarıda doyumuna ulaştırıcı faktörler yapılmalı. Kurumlar fiziki olarak yanımızda olsun istiyoruz. Biz hedefe kilitlenirken, ’Siz antrenmanınızı yapın gerisini düşünmeyin’ diyen moral ve motivasyonumuzu sağlayan kurumları yanımızda görmek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

AA

Haberin Devamı