Adile Özdağ Hemoroitiniz kabusunuz olmasın
HABERİ PAYLAŞ

Hemoroitiniz kabusunuz olmasın

Haberin Devamı

Sevgili Okurlar,

Kentsel yaşamın beraberinde getirdiği hareketsiz yaşam tarzı, kötü ve hızlı beslenme, sıkı giyilen kıyafetler, yüksek topuklu ayakkabılar, uzun süreli masa başında oturma, eklem ve dolaşım problemlerine sebep olmaktadır. Sağlıklı bir vücut için kan dolaşımının düzenli olması gereklidir. Çünkü bu sistem hücrelerimize oksijen ve besini iletmek, vücudumuzdan da atık maddeleri ve karbondioksiti atmaktan sorumludur. Kan dolaşımı bozukluğu, önemli dokulara zarar vererek tehdit oluşturabilecek hastalıklara yol açabilir. Bu sağlık risklerinin önüne geçmek için:

Hemoroitiniz kabusunuz olmasın

* Egzersiz yapıp kilo verin. Kısa yürüyüşler ve hafif egzersizlerle başlayıp zamanla rutine bindirmelisiniz.

* Beslenme alışkanlığınızı gözden geçirin. Bol lifli ve sebzeli yiyecekleri menünüze ekleyin.

* Alkol ve sigarayı bırakın.

* Stresinizi kontrol altına alın.

* Omega-3 kullanın. Böylelikle kandaki kolesterol miktarını kontrol altına alarak dolaşımı güçlendirebilirsiniz.

Kent yaşamında en çok karşılaştığımız dolaşım sorunlarından biri olan hemoroit problemine birlikte göz atalım:

HEMOROİTTE PROPOLİS MUCİZESİ

Yaşam tarzının büyük rol aldığı bu problemle, toplumun yüzde 75 inin hayatlarında mutlaka karşılaştığı düşünülmekte. Hemoroidal hastalıklarda en sıkıntılı grubu ise hamileler oluşturmakta. Bu dönemde büyüyen karın, demir takviyeleri ve mide şikayetleri için kullanılan antiasitler sebebiyle oluşan kabızlık nedeniyle gebelik, hemoroit oluşumunu hızlandıran bir dönem. Pomat /merhem gibi sürülerek uygulanan ilaçların kan dolaşımı ile sisteme geçip yan etki oluşturabileceği için gebelikte kullanılması risklidir. Hamile ve emziren anneler beslenmelerine dikkat etmeli ve doğal madde içerikli ürünler kullanmalıdır.

Temel prensip ağrı, kaşıntı, kanama ve akıntı gibi hastanın sorunlarını ortadan kaldırmak ve hastayı rahatlatmaktır. Bunu öncelikle kişinin hayat tarzını ve beslenme şeklini değiştirmeyi önererek, lokal kullanılan merhemlerle çözmeye çalışmaktayız.

Hemoroitiniz kabusunuz olmasın

- Günde 2-3 litre su tüketin.
- Bol lifli gıdalar tüketin.
- Uzun süreli zorlayıcı ve seleli [bisiklete binmek, motorsiklete binmek gibi] sporlardan kaçının.
- Ağır kaldırmayın.
- Uzun süreli oturmaktan kaçının.

Propolis, arılar tarafından ağaçların tomurcuk ve kabuklarından toplanan mum kıvamında bir maddedir. Kovanda arılar tarafından antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde kovanı korumak için kullanılır. Günümüzde özellikle antiinflamatuar, antibakteriyel ve antiviral, genel bağışıklık güçlendirici olarak, yara iyileşmesine yardımcı olmak vs gibi birçok nedenle kullanılır.

Özellikle hemoroitlere karşı propolisin etkinliği yapılan araştırmalarda gösterilmiştir. Rektal mukoza tahrişini azaltan ve bu yolla iyileşmeyi hızlandıran propolis içerikli kremler hamileler dahil olmak üzere tüm yaş gruplarınca rahatlıkla kullanılabilmekte.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Meme kanserini başlamadan tespit edebilecek test

TOBB TEPAV tarafından en iyi 3 biyoteknoloji girişiminden biri olarak seçilen bir Türk firması, meme kanserini başlamadan tespit edebilecek genetik bir test geliştirdi. 2018 yılında piyasada olacak olan test için sadece tükürük örneği yetiyor.

Artık robotlar da dokunabilecek

Mühendisler, bir insanın elindeki dokunma hissini taklit edebilen “esnek deri” geliştirdiler. Bu sayede artık robotlar dokunma hissine sahip olabilecekler.

Kanser sıradan olabilecek mi?

Son teknoloji sayesinde kanser sıradan bir hastalık haline gelebilir. Tedavide kemoterapi ihtiyacının gittikçe azaldığını belirten uzmanlar kanseri hipertansiyon gibi kronik bir hastalık haline getiren tedavilerin ağırlık kazanmaya başladığını belirtiyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Zerdeçalın etkinliğinden sorumlu bileşiği olan curcumin’in özelliklerine birlikte göz atalım:

- Kuvvetli antienflamatuardır. Artrit gibi enflamasyonlu eklem hastalıklarında ve bağırsak problemlerinde kullanılır.

- Güçlü antioksidan olarak anti-aging. Serbest radikalleri tek başına nötralize edip daha sonra vücudun kendi antioksidan enzimlerini uyarır.

- Karaciğeri korur.

- Alzheimer ve nörolojik problemlerde hasarı azaltır.

- Kalp ve damar hastalıklarında rol oynadığı bilinen faktörlere faydalı etkileri vardır.

- Moleküler seviyede kanseri önlemeye ve belki de tedavi etmeye yardımcı olabileceğine dair çalışmalar vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder