Spor Helsinki'de 3 altın madalya

Helsinki'de 3 altın madalya

Paylaş
Helsinki'de 3 altın madalya

Helsinki'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türk sporu altın gecesini yaşadı. İlk olarak 3000 metre engelli finalinde Gülcan Mıngır, ardından 10 bin metrede Polat Kemboi Arıkan ve son olarak da Nevin Yanıt 100 metre engellide altın madalyaya uzandı

Helsinki'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engelli finalinde Nevin Yanıt, 12.81'lik derecesiyle birinci oldu ve altın madalya kazandı.

GÜLCAN MINGIR ALTINI KAPTI

Helsinki Olimpiyat Stadı'nda devam eden şampiyonanın akşam seansında, milli atlet Mıngır bayanlar 3000 metre engelli finalinde yarıştı.

8. kulvarda başladığı yarışta kendine ilk grupta yer bulan milli atlet, yarışın bitmesine bir tur kalaya kadar ikinci sırada koştu. Son turun başlarında ilk sıraya yükselen Gülcan Mıngır'ın hemen arkasındaki rakibi Ukraynalı Svitlana Shmidt'in tüm çabaları yetersiz kaldı ve milli atlet, 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı.

Türkiye rekortmeni milli atlet, şampiyonada madalya kazanan ilk kadın atlet oldu.

Gümüş madalyanın sahibi 9:33.03'lük zamanıyla Ukraynalı Shmidt olurken, Alman Antje Möldner-Schmidt 9:36.37'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

MINGIR: ASLINDA İLK 3 İÇİN GELMİŞTİM

Milli atlet Gülcan Mıngır, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aslında ilk 3 için gelmiştim ancak seçmelerden sonra altın madalya kazanabileceğime inandım” dedi.

Kontrollü bir yarış koştuğunu belirten Avrupa şampiyonu atlet, “Son 200 metrede hızlı ve dayanıklı olan kazanacaktı, bunu başardım. Aileme, Türkiye Atletizm Federasyonu'na, kulübüm Üsküdar Belediye Spor'a ve tüm Türkiye'ye teşekkür ederim” diye konuştu.

POLAT'TAN 1 ALTIN 1 BRONZ

Milli atlet Polat Kemboi Arıkan, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 10 bin metrede altın madalya kazandı. Helsinki Olimpiyat Stadı'nda devam eden şampiyonada 10 bin metre finalinde milli atlet Arıkan piste çıktı. Yarış başladıktan sonra ilk gruba yerleşen milli atlet, kontrollü bir yarış götürdü.

Bir süre dördüncü sırada koştuğu yarışta daha sonra ilk sıraya yükselen ve birara rakipleriyle arasındaki farkı açan Arıkan, yarışın bitimine 13 tur kala Portekizli Rui Pedro Silva ile çekişmeye başladı. Rakibinin üçüncü sıraya gerilemesiyle liderliği yeniden ele alan milli atlet, 6 bin metreyi ilk sırada tamamladı. Daha sonra ilk 3 sırada gidip gelen Arıkan, 8 bininci metreye 22:52.60'lık dereceyle girdi. Son tura İtalyan Daniel Meucci ile çekişerek giren milli atlet, finiş çizgisini 28:22.27'lik zamanıyla birinci geçti ve şampiyon oldu.

Milli atlet, yarışın ardından Türk Bayrağı ile pistte tur attı.İtalyan Meucci 28:22.73'lük derecesiyle gümüş madalyanın sahibi olurken, Rus Yevgeniy Rybakov 28:22.95 ile sezonun en iyi derecesini elde ederek bronz madalya kazandı.

Şampiyonada ikinci madalyasını kazanan Polat Kemboi Arıkan, 5000 metrede ise bronz madalyayı boynuna takmıştı.

ARIKAN: YARIŞ SADECE BİR TAKTİK MÜCADELESİ


Milli atlet Polat Kemboi Arıkan, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonayı iki madalyayla bitirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışın taktik mücadelesi olduğunu, fazla hızlı koşmaya gerek olmadığını ifade eden Arıkan, yağmurun kendisi gibi bütün atletleri olumsuz etkilediğini söyledi.
Avrupa şampiyonu atlet, “Madalyalarım, olimpiyat öncesinde bana moral oldu. Londra'da da her şey olabilir” dedi.

Haberin Devamı