Gündem Hedefteki çavuş: Komutanım sektirmez

Hedefteki çavuş: Komutanım sektirmez

Paylaş
Hedefteki çavuş: Komutanım sektirmez

Şırnak'ın Seslice taburunda 2006'da askerleri hedef tahtasının yanına koyarak ateş ettiği yerde bulunan asker Mustafa Tunay, hiç korkmadığını söyledi

2006 yılında Yüzbaşı iken Şırnak'ın Seslice Taburunda atış poligonunda askerleri hedef tahtasının yanına koyarak ateş eden Metin Gürcan'ın görüntülerinin ortaya çıkmasını o dönem Seslice'de Çavuş olarak vatani görevini yapan Mustafa Tunay değerlendirdi.

Tunay, komutanının çok iyi birisi olduğunu, görüntülerden sonra linç edilmeye çalışıldığını belirterek, "Görüntüleri ortaya çıkan komutanı çok iyi tanıyorum. Benim komutanımdı.

Onunla 10 ay çalıştım. Onunla beraber çalışmaktan gurur duydum. Hiçbir zaman yarım dakikalık görüntüyle yargılanacak bir insan değil komutanım. Kendisi linç edilmek istendi.



"BÖYLE BİR KOMUTANLA ÇALIŞTIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM"

Şehit aileleri tepki gösterdi. Böyle bir komutanla çalıştığım için ben çok şanslıyım. Ben çünkü ondan öğrendim her şeyi. O görüntüler çekilirken ben o an ordaydım.

"HER ZAMAN EN ÖNDE OLDU"

Komutanımız askeri korkutma amaçlı bir şey yapmadı. Zaten orada gülen askerlerde vardı. Biz korkusuzluğu cesareti ondan öğrendik. Ben askerdeyken her zaman en önde o oldu. Hiçbir zaman uyumadı.

Ben onun eğitime katılmayıp oturduğunu hiç görmedim. Ben atış yaparken de, bomba atarken de yanımdaydı ben onun vatanı en iyi şekilde koruduğunu düşünüyorum.

"KENDİ BÖLÜĞÜNDE YARALI YA DA ŞEHİT YOK"

Kendi 105 kişilik bir bölükte asla bir şehit ya da yaralı vermedi. Ben şimdi askere gitsem yine onun yanında olmak isterim. O gün atış eğitimi vardı. Bakın size bir eğitim göstereceğim dedi.

"HEDEFİ ŞAŞMASI İMKANSIZ"

Biz bunları yaşadık zamanında dedi. Bana göre orada bir eğitim ders verdi. Ben hiç korkmadım. Ki dedi.

Tunay, komutanının 105 kişilik taburda bir tek bile şehit vermediğini diğer taburlarda çok şehit gördüklerini ancak kendi askerlerine "Analarınız ağlamayacak 'uyumayacağız şehit olmayacağız' dedi ve bunu başardı" diye konuştu.