Gündem Hayat sigortası, hayatına mâl oldu!

Hayat sigortası, hayatına mâl oldu!

Paylaş
Hayat sigortası, hayatına mâl oldu!

Hayat sigortası yaptıran bir kişinin trafik kazasında ölümünü şüpheli bulan Cumhuriyet Savcılığının takibi, bir cinayeti ortaya çıkardı

Muş’un Bulanık ilçesi Erentepe Beldesinde 2 Mart 2010 tarihinde meydana gelen trafik kazasında otomobiliyle şarampole yuvarlanan E. E. hayatını kaybetti, yanında bulunan bir kişi de hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan Bulanık Cumhuriyet Savcılığı kazayı şüpheli bulunca Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından araştırma başlatıldı.

Yaklaşık bir yıl süren çalışma sonunda trafik kazasında hayatını kaybeden E.E.’nin 500 bin liralık hayat sigortası yaptırdığı, ölümü halinde ise İstanbul’da oturan ve hiç bir akrabalığı bulunmayan Z.E.’ye paranın ödenmesini istediği belirlendi.

PLANLAYARAK ÖLDÜRMÜŞLER

Hayat sigortasında alacaklı olarak gösterilen Z.E.’nin kaza öncesinde olayda yaralanan ve adı açıklanmayan kişiyle geldiği ve yanlarında bir kişinin daha bulunduğunu belirleyen jandarma, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 5 Ocak günü eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, İstanbul’da oturan 3 kişi ve Siirt’in Baykan ilçesinde oturan 1 kişi yakalanarak Bulanık ilçesine getirildi. 8 Ocak günü mahkemeye çıkarılan 3 kişi ’Teşekkül halinde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Tutuklananlar arasında kazada yaralanan kişi eli Z.E."nin de bulunduğu belirtildi. Baykan ilçesinde gözaltına alınan bir kişi ise suçsuz bulunduğu için serbest bırakıldı.

Öte yandan Bulanık ilçesinde meydana gelen kazayla ilgili olarak Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bugün yazılı bir açıklama yaparak olayı doğruladı.

(DHA)