Ekonomi 'Hayalet' heyecanı Ankara'yı sardı

'Hayalet' heyecanı Ankara'yı sardı

Paylaş
'Hayalet' heyecanı Ankara'yı sardı

İngiliz lüks otomobil firması Rolls-Royce'un yeni çıkacak Ghost (Hayalet) modeli, tüm dünyayla birlikte Ocak ayında Ankara'da satışa sunulacak

Otomotiv sektörünün merakla beklediği Rolls-Royce Ghost modelini Ankara’ya getirecek olan Alkan Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şenyürek, sınırlı sayıda çıkan ilk partiden, birini kendileri için ayırdıklarını söyledi.

Şenyürek fiyatı 650 bin Euro olan otomobilin, ilave ücretlerle birlikte 800 bin Euro (yaklaşık 1 milyon 765 bin lira) değere ulaştığını belirtti.

Otomobilin Ocak ayında satışa sunulacağını belirten Şenyürek, "Ghost için şimdiden 3 alıcı çıktı, sayının 10’nu aşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

GHOST'UN ÖZELLİKLERİ


Ghost’un motoru 500 beygir. 5 kişinin rahatça yolculuk edebileceği genişlikteki araçta, özel havalı süspansiyon sistemi büyük konfor sağlıyor.

Yeni havalı süspansiyon sistemi öyle hassas ki en küçük değişimleri bile algılayabilecek şekilde tasarlanmış. Bir örnek verecek olursak, arka koltuklarda seyahat eden bir yolcunun bir taraftan diğer tarafa geçmesini bile algılayan sistemi mevcut.

Sistemde durum ışığı yeni hesaplamalar yapıyor ve sistem modifikasyonu sunuyor. Otomobilin bir çok yerine yerleştirilmiş olan sensörler ise entegre bilgisayar sistemi bilgilerini 2,5 milisaniyede bir alıyor ve amortisörlerle bağlantılı olarak sistem en doğru koşulları hazırlıyor.

Havalı süspansiyon sistemi aynı zamanda kaldırma ve indirme fonksiyonuna da sahip. Böylelikle otomobil alçaltılabiliyor ya da ya da yükseltilebiliy

Haberin Devamı