Gündem Hava destekli operasyonla yol tekrar açıldı

Hava destekli operasyonla yol tekrar açıldı

Paylaş
Hava destekli operasyonla yol tekrar açıldı

Güvenlik güçleri, Muş'un Varto ilçesinde hendek kazarak yol kapatan gruplara karşı hava destekli operasyon düzenledi. Saatler süren uğraşın ardından hendekler iş makineleri ile kapatıldı ve karayolu yeniden ulaşıma açıldı

Muş'un Varto ilçesinde hendek kazarak yol kapatan teröristlere, güvenlik güçlerince hava destekli operasyon başlatıldı. Bir grup terör örgütü üyesi, Varto-Karlıova karayolunun 10. kilometresindeki Leylek köyü yakınlarında 2 gün önce yol kesme eylemi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18376","18376","201406","18376-148605.jpg","1", "0","Yol kapatan gruba, hava destekli operasyon");



Hendek kazarak barikat kurdukları yolda kimlik kontrolü yapan ve araçların geçişine izin vermeyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sabah erken saatlerde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat timleri hava destekli operasyon başlattı. Güvenlik gerekçesiyle bölgeye geçişlere izin verilmezken, bir grup terör örgütü yandaşının da destek verdiği eylemde, karayolundaki hendekleri kapatmak için bölgeye giden 2 kepçe operatörü, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Askeri araçlarla Varto Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

İŞ MAKİNELERİ ATEŞE VERİLDİ

Olayın ardından güvenlik güçlerinin geri çekildiği bölgede, terör örgütü yandaşları 2 kepçe ile bir kamyonu molotof kokteyli atarak ateşe verdi.

Ancak bir süre sonra, yolu kapatan hendeklerin bulunduğu bölgedeki Leylek köyü yakınlarına, jandarma ve polisin aldığı güvenlik önlemleri altında iş makinaları tekrar geldi. İş makinaları ile hendekler kapatılırken, yolu kapatan gruplar güvenlik görevlileri ile çalışan görevlileri taş yağmuruna tuttu.

4 ASKER YARALANDI


Atılan taşlardan 4 jandarma eri yaralandı. Yaralılar olay yerinde bulunan ambulanslarda ayakta tedavi gördü. Yeniden ulaşıma açıldığı belirtilen Karayolunda güvenlik kuvvetlerinin aldığı önlem sürüyor.

Haberin Devamı