Gündem Hatay'da ölümcül patlama

Hatay'da ölümcül patlama

Paylaş
Hatay'da ölümcül patlama

Dericiler sitesindeki bir işyerinin kazan dairesinde meydana gelen patlamada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Dericiler Sitesi’nde bir işyerinde buhar kazanının patlaması sonucu 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kente 4 kilometre uzaklıktaki Güzelburç Beldesi’nde bulunan Dericiler Sitesi’nde Cem Hak Dericilik Şirketi'ne ait 3 katlı binada saat 10.00 sıralarında zemin kattaki buhar kazanı patladı. Çevredeki 8 işyerinin de hasar gördüğü şiddetli patlamanın etkisiyle binanın duvarları çökerken, yangın çıktı. Binanın önünde duran 27 UR 497 plakalı kamyon alevler arasında kaldı. Patlamada kazan dairesinde görevli işçiler Uğur Özmen ve Hüseyin Yılmaz ile yanan kamyonun şoförü Habib Kaşıkçıoğlu yaşamını yitirdi.

Korku ve paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine gelen Antakya Belediyesi itfaiyesi, yangını söndürdü. Olayda yaralanan Zeki Boyacı, Beyazıt Göv, Murat Solak ve Ayşe Dağ da ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve Antakya Belediye Başkan Vekili Aytaç Kınay da patlamanın olduğu Dericiler sitesi'ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı. Patlayan kazanda kömür ve eski lastik yakıldığı, bu bölümden sorumlu olan işçi Zeki Boyacı'nın da elektrikler kesik olduğu sırada üst kata çıktığı için yaralı kurtulduğu belirtildi.

Dericiler Sitesi’ndeki patlamaya ilgili soruşturma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Mehmet EZER- Cahit AŞKAR/ANTAKYA (Hatay), (DHA)