Prof. Dr. Derin Kösebay Hastalık yoksa çözümü kolay
HABERİ PAYLAŞ

Hastalık yoksa çözümü kolay

Haberin Devamı

Kadınlardaki tüylenmenin pek çok nedeni olabilir. Önemli olan bu sorunun bir hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek. Eğer bir hastalık yoksa ve tüyler sizi rahatsız ediyorsa epilasyonla sorununuzu çözebilirsiniz

Göbeğimde tüyler var

28 yaşındayım. Göbeğimde tüyler oluştu. Kadın-doğum doktoruna gittim. Hormon tahlilleri yaptırdı, normal çıktı. Adet düzensizliğim yok. Doktor ultrasonla mesane ve yumurtalıklarıma baktı. Sonuçları yolluyorum. Doktor önemli bir şey olmadığını söyledi. Bir doktora daha gitmeli miyim? Ne olur bana yardımcı olun. CEVAP Sevgili okuyucumuz, kadınlarda tüylenmenin birçok nedeni olabilir. Önce ırkın önemi var. Bazı ırklarda ve ailelerde kadınların normalden daha tüylü olduğu görülebilir. Bu hastalık değildir. Tüylerde artış yapan hastalıklardan en sık rastlanılan yumurtalıkların hormon yapımındaki bozukluk sonucu erkeklik hormonu etkisi yapan maddeleri üretmesidir, (Polikistik over’deki gibi). Yumurtalıkların hormon salgılayan tümörleri vardır. Bunlardan erkeklik hormonu salgılayanlar, böbrek üstü bezinin fonksiyon bozuklukları ve bazı böbrek üstü bezi tümörlerinde de, vücutta tüylenme artar. Burada bahsedilen meme ucu çevresinde ve göbek etrafında görülen 3-5 tüy değildir. Daha ciddi bir tüylenme söz konusudur. Sizdeki anlaşıldığı kadarıyla önemli bir sorun yok. Fazla tüylerden şikayetçiyseniz epilasyona başvurabilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

Hap kilo yapar mı?

Doğum kontrol hapı kilo yapar mı? Eşim kilo yapar diye kullanmıyor. Korunmak için ne kullanabiliriz? CEVAP Sevgili okuyucumuz, doğum kontrol hapları alınmaya başlanıldığı ilk aylarda sindirim sistemini etkiiliyebilir. 1-2 kilo kadar artışa neden olabilir. Ama bu durum kural değildir. Bazen de iştah kaybı sonucu kilo vermeye neden olabiliyor. Korunma yöntemlerinden sık kullanılan bir başkası spirallerdir. Eğer hap kullanmak istemezse eşiniz spirali deneyebilir.

Bebeğim olur mu?

25 yaşındayım. 5 aylık evliyim. Çocuğumuz olmadı. Cinsel ilişkiden sonra spermlerin tamamı geri geliyor. Sebep bu mu? Ne yapmalıyız? CEVAP Sevgili okuyucumuz, 5 aylık evlilik süresi bebek olması için her zaman yeterli olmayabiliyor. Bahsettiğiniz durumun tek başına bebeği engelleyeceğini sanmıyorum. Madem bu konu için bu kadar acele ediyorsunuz bir kadın doğum uzmanına müracaat edip gerekli kontrollerinizi yaptırın. Bebek olmamasının kadına ve erkeğe ait pek çok sebebi var. Bunlar araştırılsın. Problem bulunursa verilecek tedavi ile kısa sürede umarım arzunuz gerçekleşir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder