Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hassasiyet azalıyor
HABERİ PAYLAŞ

Hassasiyet azalıyor

Haberin Devamı

Erken boşalan erkeklerin bir kısmı soruna geciktirici krem ya da bu tür prezervatiflerle çözüm buluyor. Bu kremler cildi uyuşturduğu için hassasiyeti azaltıyor. Eğer alerjik durum söz konusu değilse kullanılmasında hiçbir sakınca yok...

SORU: Meninin kıvamı jölemsi, neden olabilir?

30 yaşındayım. 3 ya da 4 gün boşalamadığımda meminin kıvamı jölemsi geliyor. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım ama bu konu beni tedirgin ediyor?

CEVAP

Meninin kıvamı başka bir belirti olmadığı taktirde tek başına bir hastalık belirtisi değildir.

SORU: Geciktiricinin zararı olur mu?

Geciktirici krem kullanmak iyi mi? Bir zararı var mıdır? Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Geciktirici kremler sadece cildi uyuşturarak hassasiyeti bir miktar azaltırlar. Aynı özellikteki prezervatiflerin de iç yüzünde bu kremlerden mevcuttur. Bu kremler az da olsa bir grup insanda işe yaramakta ve sorunu en azından kısmen çözmektedir. Eğer cildiniz bu kremlere alerjik bir reaksiyon vermiyorsa kullanılmalarında herhangi bir zarar yoktur. Uzun dönemde de herhangi bir soruna yol açtıklarına dair bir bilgi yoktur.

SORU: Tedavisi var mı?

57 yaşındayım, 2 yıl önce by-pass ameliyatı oldum ve daha sonra iktidarsızlık başladı. Tedavim mümkün müdür?

CEVAP

By-pass geçirmiş olmanız zaten damar sorununuz olduğunu; damar hastası olduğunuzu ortaya koyuyor. Bu nedenle muhtemelen kısmen de olsa kalp ameliyatınız öncesi bir miktar sertleşme sorununuz olduğunu sanıyorum. Kalpteki damarlarında sorun olan bir erkeğin benzer sorunu penis damarlarında da yaşaması normal bir durumdur. Buna ek olarak ameliyat stresi ve ameliyat sonrası buna eklenen evham hali de şu andaki durumunuzun kaynağı olabilir. Zamanla düzelmeniz mümkün değil, en kısa zamanda bir üroloji-androloji uzmanından yardım almanızı öneririm.

SORU: Rengi çok koyu

17 yaşındayım. Spermimin rengi çok koyu. Boşaldıktan bir kaç dakika sonra penisimden kan damlıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Bu normal bir durum değil. Sanırım renkteki koyuluk da beklemiş olan kanın meni rengini etkilemesi ile oluşuyor. Bu tanı için bir sperm tahlili vermeniz gerekecek. Daha sonra meni keselerinizin ve prostatın olduğu bölgenin bir ultrason ve MR ile de incelenmesi gerekebilir. Büyük bir ihtimal ile basit bir tahriş veya iltihap bu duruma neden oluyordur. Ama çok ciddi ve tehlikeli durumlar da bahsettiğiniz belirtileri verebilir. Bence ailenizle konuşarak mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder