Ekonomi Hanzade Doğan Boyner’den Perakende Günleri’nde dijital dönüşüm çağrısı

Hanzade Doğan Boyner’den Perakende Günleri’nde dijital dönüşüm çağrısı

Paylaş
Hanzade Doğan Boyner’den Perakende Günleri’nde dijital dönüşüm çağrısı

Doğan Online ve hepsiburada Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, POSTA Gazetesi'nin de sponsorlarından biri olduğu ve perakende sektörünün en büyük buluşması olan Perakende Günleri’nde konuştu

Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada olarak perakende sektörü ile rekabet etmek yerine sektörle birlikte hareket ederek, dijital dönüşümü gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Hepsiburada’nın hem Türkiye’nin hem de bölgenin en büyük e-ticaret operasyonu olduğunu belirten Hanzade Doğan Boyner şunları söyledi:

"Ayda 60 milyon kez ziyaret edilen ve müşterilerin 3 milyondan fazla tekil ürüne ulaşabildiği hepsiburada’yı perakende sektöründen ayrı konumlandırmıyoruz. Tam tersine hepsiburada’yı perakendenin kaldıracı, bir tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Markalar bizi sadece bir online satış kanalı olarak değil aynı zamanda müşterileri ile etkin iletişim sağlayabilecekleri, dijital dönüşümü birlikte gerçekleştirebilecekleri bir kanal olarak görebilirler. Platformumuzu müşterilerin ve markaların hayatını kolaylaştıran bir oyuncu ve sektör için değer yaratan fırsat alanı olarak konumlandırdık.”


7000’DEN FAZLA MARKA VE İŞLETME PAZARYERİ’NDE


Dijitalleşme konusunun büyük bir potansiyel taşıdığını ve Türkiye ekonomisinin önüne yeni fırsatlar çıkaracağını ifade eden Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada olarak teknoloji ve alt yapı yatırımları ile dijital dönüşümle ilgili birçok konuyu çözdüklerini belirtti.

Hanzade Doğan Boyner sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 yılında, sektörümüzde sinerji yarattığını düşündüğümüz Pazaryeri’ni hayata geçirdik. Perakende sektörü için birleştirici dönüşüm sağlayan bir iş modeli olarak kurguladığımız Pazaryeri’nde bugün 7000’den fazla markayı ve işletmeyi, milyonlarca potansiyel müşteri ile buluşturuyoruz.”

Pazaryeri ile markaların dijital platformda kendilerini en iyi şekilde konumlandırmalarına yardımcı olduklarını söyleyen Hanzade Doğan Boyner, bunun için hepsiburada'nın tüm kabiliyetlerini markaların hizmetine sunduklarını ifade etti.


“KENDİMİZE AİT KARGO VE ÖDEME ŞİRKETİMİZ VAR”


Hanzade Doğan Boyner e-ticaret ekosistemini büyüten son dönemdeki yatırımlarını da paylaşarak şunları söyledi:

“100 bin metrekare büyüklüğünde akıllı operasyon merkezimizi 2015 yılında hayata geçirdik. Operasyon merkezimizde, 1.2 milyon adet ürün depolanmış durumda. ‘Hepsiexpress’ adındaki yeni bir hizmete daha başlıyoruz. Müşterilerimizin beklentilerini karşılamak amacıyla esnek teknoloji ve operasyon modeliyle eve teslimat şirketimizi kurduk. Platformlarımızla uyumlu çalışan, ödemleri kolaylaştıran ‘Hepsipay’ adlı yeni nesil güvenli ödeme çözümümüzü de bu yıl hizmete sunduk.”

Hepsiburada olarak sürekli yenilikler yaptıklarını belirten Hanzade Doğan Boyner, “Müşteri beklentileri ile yeni nesil teknolojiler perakende sektörünü değiştirmeye devam edecek ve hiçbirimiz bu dönüşüme seyirci kalamayız” diye konuştu.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Perakende Günleri 24 Kasım'a kadar devam edecek.

Haberin Devamı