Gündem Hanefi Avcı tahliye oldu

Hanefi Avcı tahliye oldu

Paylaş
Hanefi Avcı tahliye oldu

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tahliyesine karar verdi. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı "Burada yatmam ağrıma gitmedi, kaderde varmış" dedi

Anayasa Mahkemesinin Avcı hakkındaki ihlal kararının ardından, Avcı'nın avukatı Fidel Okan, tahliye için Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının ulaşması üzerine Daire, başvuruyu değerlendirerek tahliye konusunda karar vermek için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 105. maddesi uyarınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan görüş almak üzere müzekkere yazdı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18697","18697","201406","18697-152640.jpg","1", "0","Hanefi Avcı tahliye sonrası konuştu");

Başsavcılık, Avcı'nın tahliyesi yönünde görüş bildirdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti de Avcı'nın tahliyesine karar verdi ve Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

Tahliye edilen Hanefi Avcı'nın ilk sözleri şunlar oldu:

"Yapılan adaletsizlik sadece şahsıma değil tüm topluma karşıdır. En son mağduru hükümettir. Poyrazköy'e silahları gömenler o silahları bulanlardır. Bunları öylesine söylemiyorum yakında göreceksiniz. Burada yatmam ağrıma gitmedi, kaderde varmış. Hapiste kaldığım sürede çok fazla okudum, bu süreci lehime döndürdüm. Basın da bana çok destek verdi. Özellikle Ahmet Şık ve Nedim Şener'in ardından bu destek daha da arttı. Çok teşekkür ediyorum."

HASRET GİDERİP NAMAZ KILDI

Avcı daha sonra yaklaşık 60 kişiyle yakınlardaki bir tesise gitti. Avcı tesisin mescidine girip şükür namazı kıldı, arkadaşlarıyla oturup hasret giderdi.

Bu arada Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Devrimci Karargah Örgütüne yardım suçundan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan Avcı'nın bu suçla ilgili dosyasına ilişkin temyiz incelemesi sürüyor.