Sağlık Hamilelikte yoga yapın

Hamilelikte yoga yapın

Paylaş
Hamilelikte yoga yapın

Hamileliğin hayatınıza kattığı tüm değişimlere Yoga sayesinde kolay uyum sağlayabilirsiniz

Aşırı korku, öfke ve iş stresi altında geçen hamilelikler, bebeklerde aşırı hassaslığa yol açabiliyor. Yoğun duygular, annenin kanından bebeğin dolaşım sistemine geçiyor ve beynin işlevlerini etkileyen bazı kimyasal maddelerin salgılanmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Yakın zamanda gerçekleştirilen araştırmalar, depresif annelerin çocuklarında olumsuz değişik beyinsel faaliyet kalıpları oluştuğunu ortaya koyuyor. Bu annelerin çocukları gelecekte depresyona girme açısından daha çok riske sahip oluyor.

Yoga eğitmeni Zuhal Bozkurt, Yoga Art Center’da verdiği “Hamileler İçin Yoga Dersleri” ile annelerin hamilelik dönemini sağlıklı geçirmelerinin anahtarını sunuyor. Hamilelik dönemi yaşam tarzınızın önem taşıdığını vurgulayan Bozkurt, hamilelik sırasında yapılan yoganın faydalarını şöyle sıralıyor: “Yoga; duygusal, bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Hamilelik sırasında yaşanacak hormonal ve fiziksel değişimlerin sebebiyet verdiği depresyon ile zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Düzenli yapılan yoga sayesinde bebeğinizin rahatça gelişmesi ve doğması için değişim geçiren vücudunuzun ağrıları azalarak rahat bir hamilelik dönemi ve rahat doğum süreci yaşanıyor. Yoga, bebeğinizin fiziksel ve beyinsel gelişimine en iyi şekilde yardımcı oluyor, içinizdeki huzuru ve sevgiyi bebeğinizle paylaşarak kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlıyor.”

Zuhal Bozkurt Hakkında: Zuhal Bozkurt ve ekibi Nişantaşı’nda bulunan Yoga Art Center’da; başlangıç-orta-ileri seviye yoga, hamile yogası, bebeklerle, çocuklarla, eşle ve ofis çalışanları ile birlikte yoga, hamilelik sonrası toparlanma için yoga, çeşitli rahatsızlıklar için yoga terapi, 60 yaş ve üzeri için yoga, meditasyon teknikleri, modern dans, Tai-Chi, Pilates, Nefes koçluğu, nefes terapisi ve bio enerji gibi bir çok alanda ders veriyor, katılımcıların kişisel gelişimlerine kılavuz oluyor.

www.yogaartcenter.com