Beden Sağlığı Hamilelik için kan grubuna dikkat!

Hamilelik için kan grubuna dikkat!

Paylaş
Hamilelik için kan grubuna dikkat!

Kan grubunun, kadınların hamile kalma şansını etkileyebileceği belirtildi

Kan grubun, kadınların hamile kalma şansını etkileyebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde üreme tedavisi gören 560 kadın üzerinde yapılan araştırmada, 0 grubu kana sahip olan kadınlarda yaş ilerledikçe üretilen yumurta sayısı ve yumurtaların kalitesi daha fazla azaldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Kadınların bu nedenle çocuk sahibi olma şanslarının düştüğü tespit edildi. Araştırmaya göre, A grubu kana sahip kadınların yumurta sayısı ve kalitesinde zamanla görülen azalmaysa daha düşük düzeylerde.

Araştırma sonuçlarının, 0 kan grubundaki kadınlara daha erken bebek sahibi olmalarının tavsiye edilmesine yol açabileceği belirtilirken, uzmanlar bir adım atılmadan önce daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu da kaydediyor.

Araştırmaya öncülük eden New York'taki Albert Einstein Tıp Fakültesi jinekoloji ve doğum bölümünden Doktor Edward Nejat, bulgularını Yale Üniversitesi tüp bebek programında ve New York'taki Montefiore Enstitüsü'nde tedavi gören kadınlar esas alınarak yapılan araştırmada elde ettiğini belirtti.

Haberin Devamı