Gündem 'Halis Toprak'tan şikayetçiyim'

'Halis Toprak'tan şikayetçiyim'

Paylaş
'Halis Toprak'tan şikayetçiyim'

İşadamı Halis Toprak'ın, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'le ilgili gazeteler verdiği ilanlarla ilgili davaya devam edildi

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya şikayetçi Ahmet Ertürk ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Ertürk, sanık Halis Toprak'tan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "2004 Ocak ayından bu yana TMSF Başkanlığı yapıyorum. TMSF'nin görevi batık bankalardan doğan alacakları tahsil etmektir.

Halis Toprak da batık Toprakbank'ın sahibidir. Bankaya külliyetli borcu olup bunu ödememiş olan kişidir. TMSF görevi gereği, bütün banka sahiplerine olduğu gibi Halis Toprak'a da alacak takibi başlatmıştır. Ancak Halis toprak bunu kamuoyuna yansıtarak şahsımın bir kişisel tasarrufu gibi göstermeye çalışmaktadır" şeklinde konuştu.

"YASAL GÖREVİMİZİ YERİNE GETİREMEMEKTEYİZ"

Toprak'ın basına paralı ilanlar vererek kendisine hakaret ve iftira ettiğini savunan Ahmet Ertürk, “Maksadı da kişisel bir husumet gibi gösterip başkanlığımızı baskı altına almaktadır. Yasal görevimizi yerine getirememekteyiz" ifadelerini kullandı.

Savcının dosyayı inceleyerek esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için, mahkeme duruşmayı ertelendi. İddianamede, Halis Toprak'ın "Kamu görevlisine basın yoluyla hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep ediliyor.

Serpil KIRKESER/DHA