Gündem Haliç'e uçtular: 2 kayıp

Haliç'e uçtular: 2 kayıp

Paylaş
Haliç'e uçtular: 2 kayıp

Gemi geçişi nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan Unkapanı Köprüsü'ne polisin uyarılarına ve bariyere rağmen giren bir sürücü aracıyla denize uçtu. 2 kişi kayboldu

Gemi geçişi nedeniyle saat 04.00 sıralarında Unkapanı Köprüsü, bir süre trafiğe kapatıldı. Köprünün iki tarafındaki bariyerler kapatıldıktan sonra, köprünün orta kısmı kenara çekilerek gemi geçişi sağlandı.

Bu sırada köprünün her iki tarafında da birer polis ekibi sürücüleri uyardı. İddiaya göre, Taksim-Aksaray yönünde ilerleyen 34 BD 5493 plakalı Renault Kangoo marka kamyonet de polis tarafından durdurularak sürücüsü köprünün trafiğe kapatıldığı konusunda uyarıldı.

Aracıyla geri geri çıkan sürücü tekrar ileri giderek hızlandı. Olanca hızıyla bariyere çarpan sürücü, köprüye giremeyince aracını tekrar geri aldı.

Polisin uyarılarına aldırmayan sürücü, etraftakilerin şaşkın bakışları arasında aracını yine bariyerin üzerine sürdü. Bu sefer çarpmanın etkisiyle açılan bariyeri aşan kamyonet, köprü üzerinde ilerlemeye başladı.

İçindeki iki kişiyle köprüden aşağıya uçan araç, Haliç’in soğuk sularına gömüldü. Polis, hemen deniz polisinden yardım istedi.

Olay yerine gönderilen deniz polisi ekibi, gece dalış yasağı nedeniyle yüzey araması yaptı. Araç ve içindekiler bulunamayınca köprünün orta kısmı yerine çekilerek tekrar ulaşıma açıldı.

Arama çalışmaları sabah saatlerinde devam edecek.

Sefa KIDIK/DHA