Yaşam Haldun Taner Öykü Ödülü Yekta Kopan'a

Haldun Taner Öykü Ödülü Yekta Kopan'a

Paylaş
Haldun Taner Öykü Ödülü Yekta Kopan'a

Bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilen 2010 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü Yekta Kopan'ın oldu

Kopan, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Hanzade Doğan Boyner’in elinden aldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanan Semih Gümüş, Prof. Dr. Şara Sayın, Demet Taner ve Prof. Dr. Tahsin Yücel’den oluşan seçiciler kurulu, başvuruda bulunan 235 kitabın arasından 2010 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, Yekta Kopan’ın “Bir de Baktım Yoksun” adlı kitabına verdi.

Haberin Devamı

Tepebaşı’ndaki Pera Müzesi’nde düzenlenen ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Hanzade Doğan Boyner, Doğan Gazetecilik A. Ş. İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu ve gazeteci Nail Güreli’nin yanı sıra çok sayıda kişi izledi.

Törende bir konuşma yapan Doğan Gazetecilik A. Ş. İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, Haldun Taner Öykü Ödülü’nün derin gözlemin, mizahın ve yerginin bütünleşerek, kaliteli biçimde harmanlama tekniğinin teşvik edilmesini ifade ettiğini söyledi.

Topaloğlu, “Milliyet olarak her yıl edebiyat, tiyatro ustası ve eski bir yazarımız olan Haldun Taner’e de gönül borcumuzu ödüyoruz. Kendisinin demokrasi, politika, iş hayatı ve genel kültür alanlarında da çok ince bir tespit ve eleştirileri olmuştur. Çok yerinde bir biçimde gündeme gelen daha çok demokrasi adına yapılan açılımların olduğu günümüz Türkiye’sinde Haldun Taner’in, örneğin demokrasi konusunda söylediği ‘Demokrasiyi sadece fikir özgürlüğü ve söz eşitliği şeklinde tanımlamak yetersizdir. Demokrasi fikir ve sözlerde de seviye ister’ sözü bence çok günceldir” diye konuştu.

Haberin Devamı

"TANER'İN DEMOKRASİ HAKKINDA SÖYLEDİKLERİNE KATILIYORUM"

Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan ise Haldun Taner’in mizahı incelttiğini ifade ederek, “Sadece güldürmeyi düşündüğünüz anda mizah çok kabadır. Kahkaha atarsınız sonra da unutursunuz. Mizah inceldiği anda sizi yavaş yavaş etkiler, yavaş yavaş beyninize zerk olan bir bilgidir, bir lezzettir. Haldun Taner’in mizahı böyle bir mizahtır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da yaptığı konuşmasında, törene Van’dan geldiğini belirterek, “Benim için iki özel insan için geldim buraya. Haldun Taner ve Yekta Kopan için. Haldun Taner yıllar boyunca benim çok yakından izlediğim bir yazardı. Taner’in demokrasi konusunda söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. O aynı zamanda mizaha da seviye kattı. Mizah üzerine yazan, düşünen genç arkadaşların ondan öğreneceği çok şey vardır. Milliyet Gazetesi’nin 23 yıldır böyle bir öykü yarışmasını sürdürmesi alkışlanacak bir durum. İnşallah önümüzdeki on yıllar boyunca devam eder. Bu ödülü gerçekten seviyeyi yakalamış genç bir yazar ve programcı, Yekta Kopan’ın alması beni daha da sevindirdi“ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Haldun Taner Öykü Ödülü’nün sahibi olan Yekta Kopan da Haldun Taner adına verilen öykü yarışmasında ödülü kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.