Spor "Hakemler atmosferden etkilendi"

"Hakemler atmosferden etkilendi"

Paylaş
"Hakemler atmosferden etkilendi"

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında yarın karşılaşacakları Fenerbahçe Ülker'i yenerek, seriyi 2-1'e getireceklerini söyledi.

Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, play-off serilerinde her karşılaşmanın ayrı bir senaryosu olduğunu belirterek, "Play-off finalinin ikinci maçında serinin içine girdiğimizi çok net bir şekilde gösterdik" dedi.

Haberin Devamı

Özyer, Fenerbahçe Ülker ile oynadıkları play-off final serisinde her geçen maç daha iyi hale geldiklerini belirterek, "Savunmada daha iyi hale geliyoruz. Hücumda da kendi ritmimizi bulduk. Seyircinin oluşturacağı pozitif atmosferle hücum ritmimizi çok yukarı çekeceğiz. Takımımızda geçen sezon final serisindeki inanç ve isteğin geri geldiğini çok net bir şekilde görüyorum. Örnek vermem gerekirse serinin ikinci maçında 10 saniye içinde Ersin Dağlı ve Ender Arslan’ın yere balıklama atlayarak, bir top için canla başla nasıl mücadele ettiklerini seyrettim. Bu enerjinin ve isteğin yarın da sahada olacağını biliyorum. Üçüncü maçtan galibiyetle ayrılıp, seriyi 2-1’e getireceğiz" diye konuştu.

"Hakemler, atmosferden ve kamuoyundan etkilendiler"

Haberin Devamı

Serinin 74-73 Fenerbahçe Ülker’in üstünlüğüyle sona eren 2. maçındaki hakem yönetimini eleştiren Murat Özyer, "Hakem arkadaşlarda kasıt veya kötü niyet olduğunu kesinlikle düşünmüyorum ama atmosferden ve kamuoyundan etkilendiler" iddiasında bulundu.

Özyer, Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında Markoishvili lehine faul çalınmadığını iddia ettiği pozisyon ile yarı finaldeki Banvit serisinde Arroyo aleyhine faul verilen bir pozisyonu örnek göstererek, "Hakemin son top kararı, play-off serisinde karşılaştığımız bir pozisyonu hatırlattı. Banvit serisinde de Bandırma’daki 2. maçta son topu Arroyo çalmıştı ve önündeki hakem devam demesine rağmen, 12 metre uzaklıktaki hakem faul kararı vermişti. Demek ki son saniyede faul çalınabiliyor. İki pozisyon da son saniyede maçın karar anında Galatasaray’ın aleyhine işledi" ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır seyirci ve profesyonel olarak basketbolun içinde yer aldığı için maçlarda herkesin görmediği şeyleri de hissettiğini anlatan sarı-kırmızılı idareci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçın başında kuralları uygulaması gereken tüm birimler limitlerini belirlediği zaman tecrübeli oyuncular ve antrenörler bu limitleri sonuna kadar kullanıyor. Son saniyede Obradovic’in Rüştü Nuran’a sarıldığı sahne gündeme geldi ama aslında konuşulması gereken, konunun oraya nasıl geldiğidir. Hakemler, maçın başından itibaren gösterdikleri hoşgörü limitlerine göre reaksiyon aldı. Bu limitler 1. ve 2. maçta bu şekilde belirlendi. Şimdi 3. ve 4. maçta bu limitler değiştirilemez. Biz özellikle bu konuda kuralları uygulayan bütün birimlerin eşit mesafede uygulamalarına devam etmeleri gerektiğine düşünüyorum. Buna anonslar da dahildir."

Haberin Devamı

"Taraftarımızın sadece takıma konsantre olmasını istiyorum"

Final serisinin arka arkaya oynanan karşılaşmalardan oluştuğunu hatırlatan Murat Özyer, günler öncesinden serinin 3 ve 4. maçlarının biletlerini tüketen Galatasaray taraftarının sadece kendi takımlarına konsantre olmaları gerektiğini ifade etti.
Sarı-kırmızılı taraftarların basketbol şubesinin başarısında önemli rolü olduğunu anlatan Özyer, sözlerini şöyle tamamladı:
"Galatasaray seyircisi bu sene birçok defa Abdi İpekçi Spor Salonu’nu doldurdu ve muazzam bir atmosfer yarattı. Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi’nin başarılarında taraftarın emeği çok büyük. Diğer maçlara göre Fenerbahçe serisinin ayrı bir özelliği var. Bu maçlar arka arkaya oynanacak. Bir seyirci avantajında bahsedebilmemiz için Galatasaray taraftarının sadece kendi takımına konsantre olmasını istiyorum."

Haberin Devamı