Spor Hakemle taraftarlar arasında tartışma

Hakemle taraftarlar arasında tartışma

Paylaş
Hakemle taraftarlar arasında tartışma

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan play-off final serisi Abdi İpekçi Spor Salonu'na taşınırken, ev sahibi sarı-kırmızılı ekibin taraftarları mücadeleye büyük ilgi gösterdi.

Serinin ilk iki maçında deplasmanda mağlup olarak 2-0 geriye düşen Galatasaray Liv Hospital’in taraftarları, takımlarının şampiyonluk iddiasını sürdürmesi için mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğu serinin 3. maçında salonu tamamen doldurdu. Karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükenirken, maçı 12 bine yakın seyirci izledi.

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesi takımları lehine tezahürat yapan taraftarlar, zaman zaman da rakip takıma yönelik kötü tezahüratta bulundu. Maçın hemen başında taraftarların yaptığı kötü tezahürat nedeniyle anonsta bulunuldu.

Taraftarlar, Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların çıkışı sırasında sahaya yabancı madde attı. Sarı-kırmızılılar, kulübün eski yöneticilerinden Haldun Üstünel’e sevgi gösterisinde bulundu.

Mücadele öncesinde tribündeki ana koridorların açık bırakılması yönünde anonslar yapıldı. Fenerbahçe teknik heyet ve oyuncuların oturduğu bölümün arkasında da güvenlik önlemi alındı.

Karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala minik bir Galatasaraylı, saha ortasına gelerek taraftarlara "üçlü" çektirdi.

Fenerbahçeli yöneticilere özel tribün

Haberin Devamı

Fenerbahçeli yöneticiler, kendilerine ayrılan özel tribünden mücadeleyi takip etti.

Sarı-lacivertliler, protokol tribününün yan tarafında bulunan 104 numaralı tribünden maçı izledi. Emniyet güçleri sarı-lacivertlilerin bulunduğu bölümde geniş güvenlik önlemi aldı. Yöneticilerin bulunduğu bölümün etrafına sivil polis ve çevik kuvvet, adeta etten duvar ördü.

Basketbeldon sorumlu Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol ile Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, öğle saatlerinde geldikleri Abdi İpekçi Spor Salonu’nda güvenlik ve organizasyon konusuyla ilgilendi. Necati Demirkol, Fenerbahçe yönetimine tribünde istedikleri yeri verdiklerini ifade etti.

Bu arada Galatasaraylı gelin ve damat, maç öncesinde mutluluklarını taraftarlarla paylaştı.

Sedat Doğan ve Emir Sarıgül, Fenerbahçeli yöneticileri yalnız bırakmadı

Maçı Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yöneticiler Sedat Doğan, Mete Ekiz, Necati Demirkol, Şükrü Ergün de izledi. Fenerbahçe Kulübü’nden ise yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özokur, İsfendiyar Zülfikari, Metin Doğan ve Mustafa Serdar Erkan, oyuncularını yalnız bırakmadı.

Sarı-kırmızılı yöneticiler Sedat Doğan ve Emir Sarıgül, Fenerbahçeli yöneticilerin arasında karşılaşmayı takip etti.

Hakem Emin Moğulkoç ile taraftarlar arasında gerginlik yaşandı

Haberin Devamı

Play-off serisinin üçüncü maçı öncesi salon dışında mücadeleyi yönetecek hakemlerden Emin Moğulkoç ile sarı-kırmızılı taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Salonun yanında bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Ofisinden yürüyerek salona gelen Emin Moğulkoç, taraftarların yoğun olduğu bölgeden geçmek zorunda kaldı. Serinin ikinci maçındaki hakem yönetiminin kötü olduğunu iddia eden taraftarlar, o karşılaşmada görevli olmadığı halde Moğulkoç’a tepki gösterdi. Maçın hakemi, giriş yapacağı kapıya yöneldiği sırada sarı-kırmızılılar bir yandan kötü tezahüratta bulunurken, bir yandan patlayıcı madde attı. Özel güvenlik görevlileri taraftarları sakinleştirmek için araya girerken, VIP kapısında bekleyen polisin müdahalesiyle gerginlik önlendi. Galatasaray Liv Hospital Yardımcı Antrenörü Yakup Sekizkök de araya girerek, Emin Moğulkoç’a yardımcı oldu.

Hakem Emin Moğulkoç’un da güvenliğin yeterli şekilde sağlanmaması nedeniyle tepki gösterdiği gözlendi.

Teknik heyetler rotasyona gitmedi

Şampiyonluk için büyük bir mücadele veren iki takımın teknik heyeti, 3. maçta da rotasyona gitmedi ve ilk iki karşılaşmada görev verdikleri oyuncuları sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Mücadele için salon içinde ve dışında 200 özel güvenlik elemanı ve 400 polis görev yaptı.

AA