Candaş Tolga Işık Hainler ellerini ovuştururken...
HABERİ PAYLAŞ

Hainler ellerini ovuştururken...

Haberin Devamı

Enis Berberoğlu FETÖ’cü mü?

Bu konuda Berberoğlu’nu en çok eleştiren meslektaşı Soner Yalçın dün nefis bir yazı yazmış: “Biz mesleki tartışma yapardık. Bu ağır ceza mahkemesinin konusu değildir. Enis için asla FETÖ’cü demedim, demem.”

Soner Abi’nin yazısının üzerine söyleyecek sözüm yok. Bütün FETÖ militanları bir şekilde önceden haber alıp tüymüşken, kriptolar hâlâ bu devletin, bu milletin kanını emmeye devam ederken, Enis Berberoğlu’nu FETÖ’cü ilan etmek ne vicdana ne de mantığa sığar.



Kaldı ki; mesele Enis Berberoğlu meselesi filan da değil. Mesele tam olarak Türkiyemizin meselesi.



Sonradan bunun da bir FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan MİT TIR’ları olayı patladığında devletimizin resmi açıklaması netti: “Bu Tır’larda insani yardım malzemesi (ilk yardım, çocuk bezi ve sağlık gereçleri...) bulunmaktadır. Silah taşındığı iddiaları tamamen gerçek dışıdır.”



Batı dünyasında Türkiye aleyhine yürütülen kampanyayı ateşlemek için mahkeme, önceki gün FETÖ kullanılarak yapılan MİT TIR’ları operasyonuna karşı, devletin yukarıdaki izahatını yok sayıp bir karar verdi.

Cumhuriyet’in bizzat devlet tarafından yalanlanan “MİT Tır’ları” haberi hakkında verilecek tek bir karar vardı: “Yanlış haberdir, iftiradır.”

Peki, Enis Berberoğlu’nu 25 yıl hapse mahkum eden gerekçe ne?

“Devlet sırrını açıkladın, casusluk yaptın!”



Devletimizin “MİT TIR’ları”yla ilgili resmi açıklaması ortadayken, mahkemenin verdiği bu karar bizi yurt dışında çok çok zor duruma sokar. Asla lehimize değildir.

Ve en acısını söyleyeyim: (Ertuğrul Özkök’ün de dün yazdığı gibi) Bu karar ne yazık ki; 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yapanların/yaptıranların, en başta ve en çok da o gece yüzlerce insanımızı şehit eden FETÖ ihanet şebekesinin hem içeride hem de dışarıda tepe tepe kullanacağı bir karardır.

Umarım Yargıtay bu hatayı bir an önce ve de acilen düzeltir.

Dışarıda bekleyen çakallara ve düşman sürüsüne, içerideki hainlere ve it sürüsüne de bu fırsat verilmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder