Cem Kerpiççiler Hagi Fener'in kimyasını bozdu
HABERİ PAYLAŞ

Hagi Fener'in kimyasını bozdu

Haberin Devamı

Aykut Kocaman tehlikeyi fark etmişti
Konyaspor karşısında resitale imza atan kadroyu Alex De Souza dışında bozmayan Aykut Kocaman'ın "aman kendimizi bozmayalım" talimatı hedefini bulmuştu anlaşılan. Kadıköy'de son 10 lig maçında da ezeli rakibi Galatasaray'ı mağlup ederek müthiş bir istatistiğe imza atan Fenerbahçe takımının hiçbir oyuncusu rakibini küçük görmek ya da dalga geçmek gibi asla kabul edemeyeceğim bir tavır içinde değildi.

Hagi'nin yenilgiye tahammülü yok
Ankaragücü yenilgisinin ardından ten uyuşmazlığı yaşadığı Frank Rijkaard'ı gönderen Galatasaray, takımın başına getirdiği Gheorghe Hagi'yle Kadıköy'e çıkarak tarihin tekerrürden ibaret olmadığını ispatlamaya çalışıyordu. Oynadığı dönemde Galatasaraylıların gönlünde taht kuran Gheorghe Hagi, "Biz 1-0, 2-0 yenilmeye hazırız" diyen taraftara verdiği yanıtla kazanmaktan başka bir şey düşünmediğini ortaya koyuyordu: "Siz beni hiç tanımamışsınız!"

Pino fırtınası şok etti
Galatasaray Hagi'nin söylediği gibi maça fırtına gibi başladı ve Pino'nun 5. dakikada kaleye gönderdiği topu Gökhan Gönül son anda kale önünden çıkardı. 13. dakikada Pino'nun attığı şutu kaleci Volkan Demirel güçlükle kornere çeldi. Fenerbahçe karşısında fırtına gibi esen Galatasaray'ı bulunca bocalamaya başladı. Sezonun flaş transferi Mamadou Niang Fenerbahçe'nin nasıl oynaması gerektiğini gösteren bir pusula gibiydi. Lucas Neill'ın füzesini köşeden çıkartan Volkan Demirel Fenerbahçe'nin ilk 25 dakikada nefes almasını sağlıyordu.

Baskı Fenerbahçe'yi şaşkına çevirdi
Galatasaray'ın baskılı oyunu karşısında ezberi bozulan ve topu kanatlara taşımakta zorlanan Fenerbahçe uzun yıllar sonra ilk defa kendi evinde ezeli rakibi karşısında bu kadar mahkum bir görüntü sergiliyordu. Fizik gücü yüksek ve mücadeleden kaçmayan bir orta saha karşısında Fenerbahçe kanatlarını çalıştıracak anahtarı bulmakta zorlanıyordu. Fenerbahçe'nin acizliği maçın sanki Kadıköy'de değil de Ali Sami Yen'de oynandığını düşündürdü bir an olsun için bana.

Fenerbahçe ikinci devrede ortaya çıktı
Fenerbahçe'nin istediği ve planladığı ilk atağını ikinci yarının başında kanattan yapılan bir ortaya Alex De Souza'nın kafasıyla bulması Gheorghe Hagi'nin kurduğu planın o ana kadar kusursuz olduğunu gösteriyordu. Galatasaray'ın baskılı oyunu ikinci yarıda da devam ediyordu. Mamadou Niang tek başına kalsa da Fenerbahçe'ye 10 maçlık seriyi hatırlatmak için çırpınıp duruyordu. Mamadou Niang'a eşlik edip oyunu Galatasaray'ın sahasına yıkma çabasına eşlik eden diğer oyuncu ise yalnızca Emre Belözoğlu'ydu.

Galatasaray galibiyeti daha çok istedi
Aykut Kocaman 69. dakikada oyuna Alex De Souza'nın yerine Semih Şentürk'ü alarak galibiyeti ne kadar istediğini gösterdi. Galatasaray da ilk yarıdaki kadar olmasa da Fenerbahçe kalesini yoklamaya devam etti. Karşılıklı ataklarla geçilen on dakikanın ardından her iki takımda yoruldu. Galatasaraylı futbolcuların sahada gösterdikleri müthiş performans Gheorghe Hagi'nin takımı gelir gelmez olumlu yönde etkilediğinin kanıtıydı.

Fenerbahçe ders almalı
Önce Pino sonra da Sabri Sarıoğlu'nun şutlarıyla gole yaklaşan Galatasaray o çok özlediği Fenerbahçe galibiyetini almak için elinden geleni yaptı. Maç berabere biterken Fenerbahçe'nin pres yapan takımlara karşı ne kadar zorlandığı bir kez daha ortaya çıktı. 10 maçlık serinin sona erdiği 90 dakika Fenerbahçe'nin bu tür rakipler karşısında kimyasının bozulduğunu gözler önüne serdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder