Şirin Sever Hadi gençler konuyu değiştirin!
HABERİ PAYLAŞ

Hadi gençler konuyu değiştirin!

Haberin Devamı

İKSV’nin gençlerin kültürsanat etkinliklerine erişimini artırmak amacıyla geçen yıl başlattığı ‘Kültür Sanat Kart’ projesi bu yıl da devam ediyor. Nedir bu kart, anlatayım…

1000 üniversite öğrencisine, çekilişle 2018 yılındaki tüm İKSV etkinliklerinde geçerli 250 TL değerinde kart hediye ediliyor.

Yani öğrenciler bienaller, film festivalleri, müzik festivalleri ve konserlere bu kart sayesinde ücretsiz katılabiliyor. Gençlere arka çıkan, onları kültürle sanatla buluşturan şahane bir proje; ayakta alkışlanır, net. Fakat projenin reklamları da bir o kadar şahane, ben esas onu anlatmak istiyorum size...

Neden alındınız ki?

Proje için 3 ayrı reklam filmi çekilmiş. Birinde gençler polis ve ambulans sirenlerinin farkları üzerine konuşuyor. Diğer filmde Instagram’ın story bölümüyle ilgili uzun ve gereksiz bir sohbet yapılıyor. Hoşlandığı kız story’ye bakmış mı, kaçıncı sırada bakmış vs.

Üçüncü filmde, metrobüse nereden binilirse rahat edilir mevzusu uzayıp gidiyor. Her reklamın sonunda dış ses “Konuyu değiştir! Bu sene biraz filmlerden, konserlerden, sanattan konuş” diyor.

Tabii reklamlar gençleri ikiye bölmüş. Gençlerin boş ve gereksiz muhabbetler yaptığının ima edilmesi bazılarını kırmış. Biraz sanattan bahsedin demenin nesi kötü arkadaşlar? Gençleri uyaran, silkeleyen, düşündüren bir reklam bu ve ben fikri müthiş buldum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bize bunlarla gelin işte.

Hiç ‘kür’süz bir oyun

‘Kür’ ne demek diyeceksiniz şimdi! Yalan demek. Gay’ler yalana ‘kür’ diyormuş. Bir arkadaşım ‘Küründen Kabare’ isimli oyundan bahsettiğinde öğrendim bunu. Bir transeksüelin hayatını anlatıyor oyun; yazan ve oynayan da Seyhan Arman. “Eskiden çok korkardım sizden, köşe bucak saklanırdım. Gerçi siz de benden saklanırdınız ya neyse!

Karar verdim korkularımın üzerine gitmeye; yüzleşince geçermiş diyorlar. Hazırsanız yüzleşelim” diyor. Dediği gibi de oluyor; müthiş bir yüzleşme başlıyor. Sadece bir transla yüzleşmiyorsunuz, kendinizle de yüzleşiyorsunuz.

Çaktırmadan süzdüğümüz, bazen korkup uzaklaştığımız, bazen acıyarak baktığımız transeksüeller kimdir, nasıl yaşar, başına neler gelir bu ülkede, insan yerine konulur mu, otobüse metrobüse gönül rahatlığıyla niye binemez, neden seks işçiliği yapmak zorunda kalır bir bir anlatıyor Seyhan Arman.

Kendi hayatını da anlatıyor, şahit olduğu başka hayatları da... ‘Küründen Kabare’yi gideceğiniz oyunların listesine mutlaka alın ve bazı şeyleri sorgulamak için izleyin.

Etçi değil şehir kulübü

Şehirde et savaşları almış başını gitmiş durumda. O kadar çok etçi açılıyor ki, her birinin iddiası başka başka.

Ben şimdi size geçen gün keşfettiğim Etiler’deki Scarlet Steakhouse’tan bahsetmek istiyorum. Zira burası müşterisine sadece et yedirmek derdinde değil; ambiyansı, sunduğu hizmeti, barı ve DJ performansı ile tam şehir kulübü havasında. Çok rahat gidip barda oturup eğlenirsin, o derece. Sağlıklı kokteyller bile hazırlıyorlar, her biri efsane.

■ Restoranın ortağı ve baş şefi Süleyman Dilek, burayı açmadan önce 1.5 yıl etin memleketi Teksas’ta işin detaylarını öğrenmiş biri. Özel lezzetler yaratmış yani; Brezilya döneri, ilik, sebze ve soğanla gözünüzün önünde yapılan ‘Asado dana kaburga’ bunlardan birkaçı.

■ İlik suyu shot ise büyük ilgi görüyor, tam şifa kaynağı. İçine ne koyuyorlarsa, herkes antibiyotik isteyip duruyor, shot bardaklarında geliyor!

■ Scarlet, çok yakında Katarlı bir şirket ile Katar Doha’da da şube açıyor. Ardından Londra, Paris... Bu açılışı da ünlü aktrist Scarlett Johansson’la yapma peşindeler; olursa bomba!

Palto bağışına var mısınız?

İşte soğuk ve kar başlamışken, herkesin harekete geçmesi gereken sıcak bir kampanya… Vakkorama mağazaları kullanılmayan dış giyim ürünlerini ‘Give’n Get’ kampanyası ile topluyor, ihtiyacı olan kişilere ulaştırıyor.

Tek yapmanız gereken kullanmadığınız kışlık bir dış giyim ürününüzü en yakın Vakkorama’ya götürmek, ‘Give’n Get’ sepetine bırakmak.

Sonrası onlarda… Bu sepetlerde toplanan ürünler, ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor.

Palto, kaban gibi dış giyim ürünü bağışı yapanlara Vakkorama’lardan benzeri ürün alışverişlerinde mevcut indirime ek yüzde 10 indirim de hediye.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder