Yaşam Hackerlar yeni Karayip Korsanları filmini çaldı

Hackerlar yeni Karayip Korsanları filmini çaldı

Paylaş
Hackerlar yeni Karayip Korsanları filmini çaldı

Daha önce Netflix dizisini ele geçirip karşılığında fidye isteyen hackerlar bu kez de Disney’in bir filmini ele geçirdi. Bu filmin yeni Karayip Korsanları olduğu düşünülüyor

Birkaç hafta önce bir grup hackerNetflix’ihacklediğini açıklamış ve Orange is the Black dizisinin yeni sezonunu ele geçirdiğini söylemişti.

Hacker grubu Netflix’ten fidye istedi ve istenilen paranın ödenmemesi halinde dizinin yeni sezonunu internete koyacağını söyledi. Netflix istenilen fidyeyi vermeyince de hackerlar söylediklerini yaptılar ve diziyi yayınlanmasına aylar kala torrent sitelerine yüklediler.

OKLARINI DISNEY'E ÇEVİRDİLER


Netflix’ten istedikleri parayı alamayan hackerlar bu kez de Disney’e yöneldiler. Disney CEO’su BobIger, hackerların bir filmlerini ele geçirdiğini ve bu filmi internete koymamak için fidye istediklerini söyledi.

Disney CEO’su hangi filmin hacklendiğini söylemedi ama stüdyoya yakın kaynaklar bu filmin yeni Karayip Korsanları olduğunu söylüyor.

Bu söylentileri destekleyen The Hollywood Reporter ise, hackerların yeni Karayip Korsanları filminin yayınlamamak için yüklü miktarda para istediğini yazdı.

ÖDEMEYİ SANAL PARA İLE İSTİYORLAR


Stüdyoya yakın kaynaklara göre hackerlar fidyenin Bitcoin ile ödenmesini istiyor. Böylece paranın takip edilmesi neredeyse imkansız olacak. Wanna Cry fidye yazılımından sonra filmleri çalan hackerların da Bitcoin ödemesi istemesi sanal paranın bir anda dikkat çekmesine neden oldu.

Birçok kişi Bitcoin olmasa Wanna Cry fidyecilerinin para toplama konusunda bu kadar rahat hareket edemeyeceğine inanıyor.

Prey PC versiyonu korsana yenik düştü

Haberin Devamı