Siyaset Haberal milletvekili olabilecek mi?
Paylaş
Haberal milletvekili olabilecek mi?

Tutuklu vekil Mehmet Haberal tahliye edildi, peki şimdi ne olacak? Haberal yemin edip milletvekili olabilecek mi?

Haber: Pınar YILDIZ

CHP meclisi olağanüstü toplantıya çağıracak. Meclisin beşte biri yani 110 milletvekili bu toplantıya katılırsa yeterli çoğunluk sağlanacak ve Haberal meclis açılmadan önce de yemin edip CHP Zonguldak Milletvekili olup mazbatasını alacak.

Çoğunluk sağlanamazsa ne olacak?

Çoğunluk salanamazsa meclisin açılacağı tarih olan Eylül'ü bekleyecek. Ancak kulislerden aldığımız bilgiye göre, Haberal'ın milletvekillliği TBMM'nin açılışını beklemeden önümüzdeki hafta olacak.

13 yıl 6 ay ceza alan Sinan Aygün'ün durumu ne olacak?

Milletvekili Sinan Aygün 13 yıl 6 ay ceza aldı. Ancak temyize gitmesi bekleniyor. Aygün dönem sonuna kadar milletvekilliği yapabilecek. Dokulmaz hakkı olduğu için temyiz alehinde bile sonuçlansa hapse girmeyecek.

CHP Aygün'ü tekrar milletvekili adayı gösterip, BDP milletvekillerinin örneğinde olduğu gibi, tutukluluk kararını engelleyebilir.

AYGÜN'DEN AÇIKLAMA:

Değerli basın mensupları

Ergenekon Davası ilk derece mahkemede bugün sonuçlandı. Mahkemenin hakkında öngördüğü cezayı kesinlikle hak etmediğime inanıyorum. Bu gerçeğin er geç ortaya çıkacağını biliyorum.

Açıklanan karara gerekli itirazları yapacağım. Yargılama süreci henüz bitmemiştir. Türk yargısına olan inancım nedeniyle bu sürecin sonunda, atılı suçtan kesinlikle beraat edeceğime inancım tamdır.

Sinan Aygün
Ankara Milletvekili

2

Haberin Devamı