Tuğçe Özcan Güzellik bir lüks mü, ihtiyaç mı?
HABERİ PAYLAŞ

Güzellik bir lüks mü, ihtiyaç mı?

Haberin Devamı

Güzellik kişiye mutluluk veren, kendisini iyi hissettiren bir değerken bu değerin popüler oluşuyla kalkınan koca bir sektör de ortaya çıktı. Güzellik sektöründe dönen bu çarka hepimiz kimi zaman ufak, kimi zaman da yüksek bütçelerle destek veriyoruz. Peki, en parasız, en sıkışık dönemlerimizde bile sırf kendimizi daha iyi hissedebilmek adına ucu ucuna bütçelerle yapılan güzellik işleri sizce gerçekten mutlu edebilir mi?

Ucu ucuna güzellik

Düşünün şimdi sınırlı bir bütçeniz, modu düşük bir ruh haliniz ve bir sonraki maaş günü için de hayli uzun bir zamanınız var. İster kadın, ister erkek olsun kişi kendini iyi hissedince, bu pozitif ruh hali hayatının her alanına yansıyor. Peki, son kalan paramızla güzelleşmek de kişiyi mutlu eder mi?
Böyle zamanlarda kendimizi mutlu etmek için genelde soluğu kuaförde alırız. Gerçekten de iyi bir manikürün, işinin ehli bir ustadan çıkmış sağlam bir fönün ruh halimizde terapi ile eşdeğer bir etkisi var. Eğer düşük bütçeli zamanlarda kendimizi manikür gibi şeylerle mutlu edebiliyorsak ne ala, ama ya gözümüzü daha da yukarılara dikmişsek?

Para olmadan estetik olur mu?

Çok net ve dürüstçe şunu belirtmek isterim ki eğer düşündüğünüz bir estetik operasyon varsa, bunu mutlaka ama mutlaka maddi açıdan kendinizi rahat hissettiğiniz bir zamanda olmalısınız. Artık bu işlemlerin iyi bir koşulda ve iyi bir cerrah tarafından yapılması o kadar ulaşılmaz rakamlara mal olmuyor. Ancak bu işler gerçekten de ucu ucuna denkleştirilecek bir bütçe ile yapılmamalı. Geçen sene yurt dışından gelen iki yabancı hasta hatırlıyorum. Kuruş kuruş biriktirip İstanbul’a gelmişler ve estetik operasyon geçirmişlerdi. Ancak birikimleri o kadar sınırlıydı ki, burada yemek ve ilaç için bile neredeyse doğru düzgün paraları yoktu. Evet yıllardır hayalini kurdukları değişime üstelik de estetik cerrahinin kalbi olan İstanbul gibi bir yerde sahip olmuşlardı ama, ameliyattan sonra taksi ile otele dönmeleri gerektiğini ya da antibiyotik almaları gerekeceğini düşünmemişlerdi. Zorlu bir 6 günden sonra ülkelerine döndüler. Keşke maddi olarak biraz daha birikim yapıp, daha rahat bir 6 gün geçirselerdi ama yine de kendileri estetik maceralarının hayatlarında unutulmayacak bir anı olduğunu ve sonuçtan çok mutlu olduklarını söylüyorlar.

Güzelleşmek depresyona iyi gelir mi?

Güzelleşmek kendimizi mutsuz ve depresif hissettiğimiz zamanlarda bize gerçekten iyi bir destek verebilir. Ancak burada medikal işlemlerden öteye geçmemek ve büyük cerrahi prosedürler için acele etmeyip kendimiz için en doğru zamanı seçmekte fayda var.
Seçim yaparken de ille de bir şeyin en pahalısının en iyi olduğu inancını yıkmak lazım. Estetik operasyonlarda şu 3 önemli konu fiyat kısmında etken rol oynuyor:

  1. Ameliyat nerede yapılıyor? (tıp merkezi mi, hastane mi ya da tam teşekküllü özel bir kurum mu?)
  2. Ameliyat hangi teknik/yöntem ya da hangi marka protez ve implantlarla yapılıyor?
  3. Ameliyat kim tarafından yapılıyor?
Bu 3 sorunun cevabı da içinize siniyor ve size güven veriyorsa, tercihiniz de içinize sinmiş demektir.

“Ulaşılabilir Estetik”

Evet estetik işlemler ve uygulamalar ucuz şeyler değil, ama ben yine de bunların ulaşılabilir olmasından yanayım. Eğer ben, sen, kapı komşumuz, teyzemiz, ablamız, kankamız bu nimetlerden yararlanamayacak, kahve içtiğimiz kafede burnu alçıyı birini göremeyeceksek o zaman tüm bu güzel şeyler ulaşılmaz olduğu için birer hayalden öteye geçemeyecek.

Medikal işlemler, cilt bakımları, güzelleşmek için yapılan tıbbi girişimler orta halli bir kişinin yapacağı birikimlerle sahip olunabilir olmalı. Çünkü çağımızda “özellikle çalışan kişiler için” iyi görünmek lüksten öte bir gereklilik…


Sıradaki haber yükleniyor...
holder