Tuğçe Özcan Güzelliğin başkenti İstanbul
HABERİ PAYLAŞ

Güzelliğin başkenti İstanbul

Haberin Devamı

İstanbul insanın ruhuna işleyen, ciğerlerine dolan, aklını başından bir alan şehir. Boğazı, tarihi dokusu, konumu, manzarası, kültür mozaiği ile gerçek bir cazibe merkezi. İstanbul son yıllarda sağlık turizmi için de çok önemli bir noktada. Dünyanın birçok farklı yerinden sayısız kişinin “güzelleşmek” için İstanbul’u tercih ediyor olması elbette tesadüf değil. En başarılı plastik cerrahlar, ileri cerrahi yöntemler, gelişmiş hastaneler ve fiyatların uygunluğu sayesinde artık estetik operasyonların kalbi İstanbul’da atıyor diyebiliriz.

Peki, yurt dışından gelen turistler, İstanbul ziyaretlerini nasıl bir “Güzelleşme Kampı”na çeviriyor? İşte güzel şehir İstanbul’un, tüm dünyaya güzellik dağıtma hikayesi…

GÜZELLİK KAMPI

Sağlık turizminde özellikle estetik cerrahi alanı, diğerlerinden bir adım önde. Bunun en büyük 2 nedeninden biri Türk hekimlerinin mesleki pratikliği ve ortaya koyduğu başarılı sonuçlar, diğeri ise diğer gelişmiş ülkelere kıyasla İstanbul’da bu operasyonların daha düşük maliyetlerle yapılabiliyor olması.

İngiltere, Almanya, İsviçre, Hollanda, Dubai, Avusturalya güzelleşmek için İstanbul’u ziyaret eden turistlerin sıklıkla geldikleri ülkeler arasında sayılabilir.

Turistler İstanbul’a gelip hem yıllardır hayalini kurdukları değişimi gerçekleşiyor, hem de iyileşme dönemi boyunca ameliyatsız diğer medikal işlemlerden faydalanıyor. Elbette püfür püfür esen mis gibi boğaz havasının, iyileşmeye de katkısı olduğunu düşünüyorum. İlk zor birkaç gün atlatıldıktan sonra, diğer kişisel bakımlara ve alışverişe zaman ayıran turistler ülkelerine çok daha mutlu, çok daha pozitif ve özgüvenle dönüyor.

PEKİ “GÜZELLİK KAMPI” NASIL HAYATA GEÇİYOR?

Yurt dışı hastaları internet üzerinden hekimleri ve asistanları ile yaptıkları görüşmelerle geçirecekleri operasyona karar verip, yerlerini ayırdıktan sonra İstanbul’a ayak basar basmaz değişime başlatmak için hekimi ile görüşmeye geliyor. Bu görüşmede tüm detaylar planlanıyor ve hasta ilk günü dinlenerek geçirdikten sonra ertesi gün ameliyata alınıyor.

Hastalar kalacakları otelleri sıklıkla pansumana gidecekleri merkeze yakın bir lokasyonda tercih ediyorlar. İlk birkaç günden sonra da kaş kontürü, ipek kirpik, protez tırnak, cilt bakımı gibi diğer uygulamalar için randevularına sıra geliyor.

GÜZELLİK KONUSUNDA ÇOK İDDİALIYIZ

Ben işim gereği yurt dışında çok fazla hastayı yakında tanıma fırsatı bulmuş biri olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki; güzellik ve plastik cerrahi alanında çok iddialıyız. Estetik operasyonlardaki başarı kadar İstanbul’da yapılan mikroblading kaş tasarımları, ipek kirpikler, dövmeler, el ayak bakımları da kesinlikle çok iyi kalitede. Yurt dışında buradaki fiyatların 2-3 misline yapılmış ama rengi mavileşmiş, yeşermiş kaşları buradaki hünerli estetisyenler son derece doğal şekilde düzeltiyor. Adeta yağlı boya tablo yapar titizlikte tırnak tasarımları yapılıyor.

ALIŞVERİŞ İLE ALTIN VURUŞ

Hastalar iyileşme dönemini atlatıp, alışveriş için kendilerini iyi hissettiklerinde ise, yeni görüntülerine daha uyumlu olacak bir stil için alışverişe başlıyorlar. Yeni görüntü sonrası alışveriş için en sık tercih edilen yerler ise Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Kapalı Çarşı ve büyük AVM’ler.
Sağlık turizmi ile İstanbul’a gelenlerin en sık yaptırdığı işlemler burun estetiği, yağ aldırma, meme büyütme ve karın germe. Kim Kardashian ile meşhur olan Brezilya Poposu da yurt dışı hastalarınca çok talep ediliyor ama baştan şunu söyleyelim: burada yapılan yağ enjeksiyonları ile popo son derece doğal, abartıdan uzak bir kıvrıma kavuşuyor. Burun kemerleri gidiyor, fazla yağlar alınıyor, sarkan karınlar geriliyor. Bir de üstüne botoks, kaş kontürü, dudak dolgusu, el ve ayak bakımı da eklenince, İstanbul tatili gerçek bir güzellik kampına, moral ve özgüven depolanan bir tatile dönüşüyor…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder