Tuğçe Özcan Güzelliğe bir de bu açıdan bakın
HABERİ PAYLAŞ

Güzelliğe bir de bu açıdan bakın

Haberin Devamı

Tek bir botoks güzel olmanıza yeter mi? Kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlar, ama sizi daha güzel yapmaz.

Peki ya tek seans bir cilt bakımı? Temizlenmiş gözenekler, nemlenmiş pırıl pırıl bir cilt? Bu da cilt kalitenizi arttırır ama sizi daha güzel yapmaz.

Peki ya baştan çıkaran bir parfüm?

Bu da ancak başkalarının üzerinde daha iyi bir izlenim bırakır.

Peki, baştan aşağı yeni, şık giysiler? E bunlar da kendinizi içinde iyi hissedeceğiniz için özgüveninizi yükseltir. Güzellik algısında tek başına etkileri yoktur.

Güzellik içten gelen bir inançla başlar. Tüm zerrelerinize yayılır, göz bebeklerinizden dış dünyaya akar.
Kendinize olan özsaygınız güzelliğin zeminidir bana göre. Her sabah uyanınca aynadaki senle ilk göz göze geldiğin an, kendinle selamlaşmandır. Bir tohumun filizlenişindeki sabır, bir kuşun kanat çırpışındaki çabadır. Güzellik şükürdür. Sahip oldukların ve olamadıkların için üstelik.
Güzellik sabırdır. İşini sevmektir ve yaptığın her işe kendinden kırıntılar serpmektir. Başkalarına karşı gösterdiğin tavrındır. Kalpten geçen ama kimselerin bilmediği bir iyi niyettir güzellik. Pencere önüne kuşlar için serptiğin yemdir. Bir köpeğin başını okşamaktır sessizce.

Güzellik sebepsizce vermek değil, hak edene hak ettiği tavrı göstermektir.
Yeri geldiğinde celallenmesini bilmektir güzellik. Akıllı geçinen insanlara kendini kullandırmamak, ince bir üslupla had bildirmeyi becerebilmektir. Adaletini bir zırh gibi kuşanmak, içine sinmeyen işler ve gönlüne ısınmayan kişiler için araya çizgi koymaktır. Yeri geldiğinde mesafedir güzellik.

Güzellik, sanattan ve edebiyattan zevk almaktır.
Sahaflar çarşısındaki sararmış sayfaların cazibesini, çok satan raflarının popülerliğine tercih etmektir. İyi bir filmle ya da hoş bir müzikle hayata bağlanmaktır.

İki kadeh rakıya deniz kokusunu meze yapmaktır. Bir fincan kahve ile bir dost sohbetini birleştirmektir. İnce belli bardakta demli çayı yudumlarken, en sevdiğin yazarı okumaktır. Güzellik dünyanın senden ibaret olmadığını farkına varmaktır. Etrafa bakmak, görmek, bilmek ve her gün bu çabayla biraz daha büyümektir.

Güzellik kendine iyi bakmaktır.
İtalyan kesim bir takım elbise için bol sıfırlı ödemelere gerek yok. Jilet gibi ütülenmiş beyaz bir keten gömleğin asaleti ya da bir lacivert takımın klas duruşudur güzellik. Temiz giyinmektir, iyi kokmaktır. Dolayısıyla da duş almaktır.

Çok yemek değil, iyi beslenmektir güzellik. Kana kana su içip hücreleri canlandırmaktır. Yorgunken bile spora gitme gücüdür. Bir havuzun dibinden yüzerken, suyun altından yukarı bakmaktır.

Kendini sevmektir yahu güzellik...
Öyle şımarıkça, bencilce değil. Değerli olduğun için sevmektir kendini. Kusurlarını bilmektir. Kötü şeyler olsa da üzerini çizip, her sabah yeniden doğmasını bilmektir. Yeri geldiğinde “hayır” demesini bilmek, kendini başkaları için heba etmeden, hayat boşa akıp geçmeden yakalayabilmektir. Hayata karşı sağlam bir duruşla çalışmak ve inancını kaybetmemektir güzellik.

Güzellik nefes alabildiğinin farkında olabilmektir…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder