Gündem Güzelavrat otu zehirledi

Güzelavrat otu zehirledi

Paylaş
Güzelavrat otu zehirledi

'Güzelavrat otu' isimli bitkiden yiyen 5'i çocuk 10 kişi zehirlendi

Çorum’un Alaca İlçesi’nde, araziden topladıkları, ’Güzelavrat otu’ denilen bitkiden yedikleri ileri sürülen 5’i çocuk 10 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Olay Akören Köyü’nde meydana geldi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’dan Alaca’ya çalışmak için gelen tarım işçilerinden Büyükkızılgöl ailesi, dün akşam çadırlarında yemek yedi. Yemeğin ardından bir süre sonra rahatsızlanan 5’i çocuk 10 kişi, Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk muayenelerinde ailenin zehirlendiği belirlendi.

İbrahim Büyükkızılgöl (11), Zekiye Büyükkızılgöl (13), Emine Büyükkızılgöl (23), Abdurrahman Büyükkızılgöl (14), Ali Büyükkızılgöl (15), 6 aylık Ahmet Büyükkızılgöl, Mehmet Büyükkızılgöl (22), Meryem Büyükkızılgöl (51), Sabuha Büyükkızılgöl (25) ve Halil Büyükkızılgöl (25) burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kırıkkale, Kayseri ve Samsun’daki hastanelere sevk edildi.

Yedikleri ottan zehirlenenlerin sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Güzelavrat otunun hekimlikte ilaç yapımında kullanılan bir bitki olup, ağrı kesici özelliği ile ilaçların üretiminde kullanıldığı belirtildi. Ailenin bu bitkiyi bilmeden başka bir bitkiye benzettiği ve arazide topladığı ileri sürüldü.