Efe Teksoy GÜZEL VE ÇİRKİN (BEAUTY AND THE BEAST)
HABERİ PAYLAŞ

GÜZEL VE ÇİRKİN (BEAUTY AND THE BEAST)

Haberin Devamı

‘En İyi Film Dalında Oscar’a aday olan 1991’de çekilen orijinal animasyonun ardından gerçek oyuncularla (Live Action) tekrardan bizlerle. Fransız romancı Marie Beaumont’un tüm dünyada tanınan destansı aşk hikâyesinin Disney yapım şirketinin elinden çıkıyor olması elbette büyük bir fark yaratıyor. En basit örneğiyle; film 160 milyon dolarlık bütçesiyle sinema tarihinin en pahalı müzikal yapımı. Ayrıca Disney filmin dünya çapında tanıtımı için 150 milyon dolar ek para harcadı. Eğer masallardan hoşlanıyorsanız bu film tam size göre. Sadece çocuklara hitap etmediğini de belirtmek isterim. Filmin başrollerinde (Harry Potter serisiyle popüler olan) Emma Watson ve Dan Stevens yer alıyor.




FİLMİN KONUSU

Ülkenin yakışıklı Prensi, kendisine yapılan bir büyü sonucunda korkunç bir canavara dönüşür. Şatosunda bulunan eşyalar da aynı büyünün etkisiyle canlanır ve konuşur. Prens, 10 yıl içinde kendisine âşık olacak bir kadın bulamazsa sonsuza kadar canavar olarak kalacaktır. Maurice adlı tüccar bir gün gizlice prens/canavarın şatosuna girer ve tutsak kalır. Olayı duyan kızı Belle, babasını kurtarmak için şatoya gelir ama canavarla tanıştığında onun aslında göründüğü gibi olmadığını fark eder.

GÜZEL VE ÇİRKİN (BEAUTY AND THE BEAST)


FİLMDE ANLATILANLAR

Tamamı Fransa’da çekilen filmde Fransa tarihine dair birçok mesaj bulunuyor. Şatonun büyüyle şamdana dönüştürülmüş hizmetkârı ‘Lumiere’ aslında Fransızca’da ışık demek. Ayrıca Lumiere’nin Güzel ve Çirkin filminin orijinal şarkısı ‘Be Our Guest’te yaptığı dans sırasında “Burası Fransa” der. Ardından ekmek doğrama bıçağını giyotin gibi indirir. Yönetmen burada ‘Fransız Devrimi’nde giyotinle idama gönderme yapar. Fransa Kralı 16. Louis ve Kraliçe Marie Antoinette vatan hainliği suçlamasıyla 21 Ocak 1793’te giyotinle idam edilmiştir.

GÜZEL VE ÇİRKİN (BEAUTY AND THE BEAST)

KAMERA ARKASI

- Disney yapım şirketinin hesaplamalarına göre ‘Güzel ve Çirkin’in ilk fragmanı/tanıtım filmi 24 saat içerisinde 91.8 milyon kişi tarafından izlendi. Bu, sinema tarihinde ‘En Çok İzlenen İlk Fragman’ rekoru.
- Lumiere karakterini canlandıran İskoç oyuncu Ewan McGregor, en büyük zorluğun Fransız aksanıyla konuşması olduğunu belirtti.
- Emma Watson’ın balo salonunda giydiği elbise toplam12.000 saatte hazırlandı. 2160 adet Swarovski kristali eklendi. Ayrıca 914 metre kumaş harcandı.
- Disney evrenindeki ilk eşcinsel ‘Le Fou’ karakterini Amerikalı oyuncu John Gad canlandırdı.

GÜZEL VE ÇİRKİN (BEAUTY AND THE BEAST)


İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder