Derya Özel Güzel çocuklar merkezi
HABERİ PAYLAŞ

Güzel çocuklar merkezi

Haberin Devamı

Eğitim eşitliğinin ülkemizdeki içler acısı durumunu tartışmak yerine, bu fırsatı onlara yaratmaya çalışmak büyük bir zaman kazanımı olur. Elbette eğitimle ilgili ülkemizde daha yapılması gereken çok iş, kat edilmesi gereken çok yol var. Bu noktada özel kuruluşların, büyük global şirketlerin kendi gayretleriyle çocukların eğitimi için yaptığı çalışmalar benim için baş tacı. Bunlardan biri de Pepsico.

Güzel çocuklar merkezi

Çocuk Gelişim Merkezleri hakkında konuşan PepsiCo Kıdemli Pazarlama Direktörü Evrim Şen, “GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezlerimizi de bu doğrultuda, eğitime erişim alanındaki fırsat eşitsizliklerinin üstesinden gelinmesine katkıda bulunmak amacıyla GAP İdaresi’nin işbirliği ve Türk Kalkınma Vakfı’nın desteğiyle kurduk. Çok karmaşık faktörlerin birer ürünü olan sosyal sorunları ne devlet, ne özel sektör, ne de sivil toplum tek başına çözebilir. Eğitimde fırsat eşitsizliği de böyle zor bir konu. Boyutları çok geniş. Böyle bir sorun için de kamu, özel sektör ve sivil toplumun el ele vermesi gerekir. GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi işte bu türden bir işbirliğine çok güzel bir örnek oluşturmuştur.” diyerek, bu çocuklara en güzel desteği iş birlikleriyle nasıl sağladıklarını açıkladı.

Güzel çocuklar merkezi

Cheetos Çocuk Gelişim Merkez’leriyle ülkenin 9 ilinde 13 merkez kurarak, maddi imkanlar yüzünden okula gidemeyen ya da ek eğitim almak isteyen çocuklar için harikalar yaratıyorlar. Cheetos, GAP İdaresi Başkanlığı ile birlikte; Batman, Adıyaman ( Merkez, Gölbaşı ) , Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa ( Suruç, Hilvan ) , Gaziantep, Kilis, Mardin ( Nusaybin, Kızıltepe, Ömerli ) olmak üzere 9 ilde kurulan 13 gelişim merkezi ile çocukların derslerine destek olunarak iletişim becerileri artırılmış ve sosyalleşmeleri desteklenmiş. GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezlerine (ÇGM) bugüne kadar 100 bine yakın çocuk kaydoldu ve merkezin programlarına düzenli olarak devam etmiş. Etkinliklerine katılarak merkezlerin sunduğu olanaklardan yararlanan çocukların sayısı ise 200 bine yaklaşıyor. GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’ndeki eğitimlerine katılan çocuklar, yalnızca kendi kentlerinde değil, ulusal ölçekte çeşitli sportif, sanatsal, kültürel alanlarda ve halk oyunlarında iyi dereceler kazanıyor.

Merkezler ayrıca okul öğretmenleri ile birebir ilişki kurarak çocukların ders çalışma alışkanlıklarının gelişimi konusunda işbirliği sağlıyor, çocukların yetenek ve ilgi alanlarını gözlemleyerek gelecekteki mesleklerinin seçimini yapmaları için yönlendirmelerde bulunuyor. Çeşitli sportif, sosyal ve kültürel aktivitelere yönlendirerek zihinsel ve fiziksel gelişimlerin katkıda bulunuyor. Çocuklar merkezlerde sosyal, duygusal, kişisel ve bilişsel gelişimlerini destekleyici eğitim araç ve gereçlerinden yararlanma olanağına kavuşuyor, bilgisayar kursu, yabancı dil eğitimi gibi okulda elde edemedikleri bazı ek eğitim fırsatlarına kavuşuyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder