Siyaset Gürsel Tekin: Karar siyasi
Paylaş
Gürsel Tekin: Karar siyasi

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, hakkında açılan davada temyize gideceğini belirterek, kararın siyasi olduğunu söyledi

CHP İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Tekin, İBB Kadir Topbaş'ın İstanbul'daki yapıların yüzde 70'i ruhsatsız sözlerini hatırlatarak yeni bir iddia ortaya attı.

Tekin, Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinin "resmi belgeyi sahte olarak düzenlemek" suçundan hakkında verdiği kararı temyiz edeceğini söyledi.

Sert bir tonda konuşan Tekin, "Eğer bu ülkede hukuk işliyorsa, karar kesinlikle lehimize dönecektir" dedi. CHP Milletvekilleri Çetin Soysal ve Mehmet Sevigen'in de basın toplantısına katılarak destek verdiği Tekin, ruhsat verdiği Kadıköy Suadiye'deki Sinema Salonunun belgelerini gazetecilere dağıttı.

Gürsel Tekin, bir gazetecinin, "Kararı siyasi olarak mı değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Hukukçu olmaya gerek yok. Her vatandaş kararı okuduğunda ne kadar siyasi olduğunu görecektir" diye konuştu.

Kadıköy Belediyesinde görev yaptığı 10 yıl boyunca hiç soruşturma görmediğini belirten Tekin, davanın, 2008 yılında muhalefet ve çetelerle hesaplaşırken açılmasını manidar bulduğunu söyledi.

Tekin, "Mahkeme 200 yıl ceza verse de davamdan vazgeçmem. Benim verdiğim ruhsat tamamen yasaya uygundur. İstanbul'da söz konusu sinemanın dışında ruhsatlı yerlerin sayısı yüzde 5-10'dur. Yüzde 90'ı yasalara ve mevzuata uygun değildir. Bunu da herkes bilsin. Belediye mevzuatında değişiklik yapılması gerekiyor" görüşünü dile getirdi.

Özgür ALTUNCU/İSTANBUL (DHA )

Haberin Devamı