Siyaset Gürsel Tekin: Genel Başkanımızın ağzından küfür çıkmaz
Paylaş
Gürsel Tekin: Genel Başkanımızın ağzından küfür çıkmaz

Gürsel Tekin: Genel Başkanımızın ağzından küfür çıkmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sadece siyaset yaşamında değil, hayatının hiçbir alanında ağzından küfürlü kelime çıkmayacağını herkesin çok iyi bildiğini ifade ederek, "Genel Başkanımızın ağzından çıkmayan bir kelimeyi çıkmış gibi haber yapacaksınız, el insaf. İnsanın zikri neyse fikri de odur. Demek ki siz böyle düşünüyorsunuz. Genel Başkanımızın böyle bir üslup kullanması mümkün değildir. Basın kuruluşlarının bunu ivedilikle düzeltmesi lazım" dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Üsküdar Burhaniye Mahallesi Seçim Bürosu’nun açılışını yapan Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eskiden bu mahallede oturduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Zonguldak’ta yaptığı konuşmanın, birçok gazetenin manşetinde yer aldığını anımsatan Gürsel Tekin, şunları ifade etti:

"Sayın Genel Başkanımızın, sadece siyaset yaşamında değil, hayatının hiçbir alanında ağzından küfürlü kelime çıkmayacağını herkes çok iyi bilir. O gazetelere sormak istiyorum. Şöyle dönüp bir bakın; tarihi misyonu olan CHP gibi bir partiye, (Cibilliyetsiz bir parti) diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan değil miydi? Bütün siyasi partilere (Bunlar şerefsizdir) demedi mi? Sıradan vatandaşa (Al ananı git) diyen sayın Başbakan değil miydi? Şimdi bütün bunları görmeyeceksiniz, Genel Başkanımızın ağzından çıkmayan bir kelimeyi çıkmış gibi haber yapacaksınız, el insaf. İnsanın zikri neyse fikri de odur. Demek ki siz böyle düşünüyorsunuz. Genel Başkanımızın böyle bir üslup kullanması mümkün değildir. Basın kuruluşlarının bunu ivedilikle düzeltmesi lazım. Başbakanın söylenmiş küfürlerini tolere ettiler. Söylenmemiş bir lafı küfür gibi haberlere taşımak insafsızlıktır, ayıptır."
Gürsel Tekin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 2 gün önce, CHP’ye din ve iman dersi verdiğini kaydeden Tekin, "Sayın Arınç, sizin, özellikle sizin, bizlere din ve iman dersi vermeye hiç ve hiç hakkınız yok. Sağınıza ve solunuza baktığınızda, sağınızda haramzadeleri solunuzda haramzadeleri göreceksiniz. Eğer (Ben göremiyorum) diyorsan, bende hepsinin dosyası mevcut. Ne zaman istersen sana postayla gönderirim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Burhaniye Mahallesi’nde sıradan bir vatandaş gibi oturanların şimdi hangi köşklerde oturduğunu görmesi gerektiğini ifade eden Tekin, "Eğer göremiyorsan biz sana gösteririz. Sayın Arınç, siz din iman edebiyatıyla geldiniz ama bir daha din ve imanla ilgili bize bir şey söylemeyin. Söylerseniz cevabını alırsınız" dedi.

Haberin Devamı

-"İSTANBUL’DA 250 MİLYAR DOLAR İMAR YOLSUZLUĞU OLDU"-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul için çılgın proje hazırladıklarını açıkladığını belirtirken de AK Parti’nin İstanbul’da 16 yıldır iktidar olduğunu anımsattı.

İstanbul’da yaşayan insanların, 16 yıldır hayatlarında hiçbir değişiklik olmadığını, sorunların çözülmediğini öne süren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ne çözüldü? Yandaş AK Parti’lilerin rantları çözüldü. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Başbakanın çok yakın mesai arkadaşları, önce eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, (İstanbul’da 250 milyar dolar imar yolsuzluğu oldu) dedi. Gürtuna’ya dava açıldı mı? Hayır. Mehmet Bekaroğlu, (İstanbul’da sadece yandaşlara yaratılan imar rantı 150 milyar dolar) dedi. Başbakana, İstanbul’u yönetenlere sormak istiyorum; niçin altyapı, trafik sorunu çözülmedi, bu rantlar halkın kasasına girmedi? Bunların hepsine cevap istiyoruz. Sayın Arınç, önümüzdeki günlerde İstanbul’un nasıl talan edildiğini size belgeleriyle göndereceğim. Camilerin nasıl soyulduğunu belgeleriyle sunduk. Hala bugüne kadar kimseden cevap gelmedi. Özellikle ve özellikle sayın Arınç’tan camilerdeki yolsuzluklarla ilgili cevap istiyoruz."

Haberin Devamı

Deniz Feneri olayının henüz çözülmediğini ifade eden Tekin, "Bu Deniz Feneri, benim dosyam kadar önemli değil miydi ey yandaş medya? O dosya, benim onurumdur, şerefimdir. Yarın da olsa o dosyaya imza atarım ama benim dosyayı gören o medya, Deniz Feneri’ni, imar yolsuzluklarını görmemezlikten geliyor" dedi.

Bir gazetecinin, "Burası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mahallesi. Buradan meydan okudu diyebilir miyiz" demesi üzerine Tekin, "Elbette. Türkiye’nin her yerinden okuyoruz. Sadece Başbakan’ın mahallesinden değil. Zaten Başbakan bu mahalleden taşındı" karşılığını verdi.

Daha sonra kanser hastası Ayhan Kareli’yi (58) evinde ziyaret eden Tekin, Kadıköy Salı Pazarı’nda da esnafla sohbet etti.