Ekonomi Gürbulak'ta 10 km TIR kuyruğu!

Gürbulak'ta 10 km TIR kuyruğu!

Paylaş
Gürbulak'ta 10 km TIR kuyruğu!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısında yurt dışına çıkış yapacak çok sayıda tır, 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu

Gümrük Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ülke genelinde etkili olan kar yağışı sonucu kapanan yolların ulaşıma açılmasının ardından tırların ihracat yüklerini gidecekleri ülkedeki firmalara kısa sürede teslim etmeye çalışması nedeniyle Türk tarafında 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu.

Haberin Devamı

Tır sürücülerinin mağdur olmaması için sınır kapısındaki işlemlere ara vermeden devam edildiğini belirten yetkililer, 24 saat içerisinde 504 aracın işlemlerini tamamladıklarını ifade etti.

Yetkililer, aşırı yüklenmeden dolayı zaman zaman bilgisayar sisteminde de sorun yaşandığını vurgulayarak, sıkıntının giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Tır sürücüleri ise hava sıcaklığının gece eksi 20 dereceye kadar düştüğü Doğubayazıt’ta 3 gündür sıra beklediklerini, yol üzerinde herhangi bir dinlenme tesisi, lokanta ya da market olmamasının sıkıntı yarattığını söyledi.