Gündem Gurbet'e babasından son öpücük

Gurbet'e babasından son öpücük

Paylaş
Gurbet'e babasından son öpücük

Beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gurbet'in organlarını bağışlayan babası, kızını son kez görmek isteyince duygusal anlar yaşandı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gurbet Yavuz'un organları, 3 kişiye yaşam verecek. 2 böbreği ve karaciğeri alınan Gurbet'in babası Şükrü Yavuz, “Çocuğum yaşamadı ama organları toprak olmasın ve en azından başka insanlar yaşasın. Şırnak'ta şu ana kadar hiç kimse organ bağışında bulunmamış” dedi.

Haberin Devamı

İdil Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Gurbet Yavuz, 15 Ekim günü okuldan evine dönerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülen minik kızın dün beyin ölümü gerçekleşince, babası Şükrü Yavuz, çocuğunun organlarını bağışlama kararı alıp, durumu doktarlara söyledi. Devlet Hastanesi Başhekimliği, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek, durumu bildirmesi üzerine Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi ekibi organları almak üzere ambulans helikopterle Cizre'ye geldi.

Ekip, ailesinden gerekli izni almasının ardından minik kızın ameliyatı için hazırlanması istedi.

Bu sırada baba Şükrü Yavuz'un, kızını son bir kez görmek istediğini söylemesi üzerine hastanede duygulu anlar yaşandı. Yoğun Bakım Ünitesi'ne götürülen baba, kızına yatakta sarılıp saçlarını okşayıp öptükten sonra gözyaşları döktü. Acılı babayı gören sağlık ekibi gözyaşlarına hakim olmazken Şükrü Yavuz'u doktorlar teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3408","3408","201010","3408-10.jpg");

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi ekibi, ameliyatla Gurbet Yavuz'un karaciğer ve iki böbreğini aldı. Minik Gurbet, ameliyatın ardından hayatını kaybetti. Ekipte yeralan Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, acılı aileyi bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Yılmaz, “Böbrekleri Gaziantep Üniversitesi’ne göndereceğiz. Karaciğerini ise Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde organ bekleyen 2 yaşındaki ve 10 aylık iki bebeğe takacağız” dedi.

Elazığ dışından ilk kez organ aldıklarını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, “Bu organlar, organ nakli için bekleyen ve organ yetmezliği olan hastalara umut ışığı oldu ve bunu Cizre’den almamız çok sevindirici oldu. Şırnak’ta ilk defa yapılan bu organ bağışının diğer insanlarımıza da örnek olacağını düşünüyorum ve ben inanıyorum ki bunun duyulmasının ardından Şırnak’ta organ bağışının artacağıdır” dedi. Ekip, aldıkları organları askeri helikopterle Malatya’ya götürdü.

Haberin Devamı

İdil’de çiftçilik yapan 5 çocuk babası Şükrü Yavuz, çocuğuna doyamadan kaybettiğini söyledi. Yavuz, “Çocuğum yaşamadı ama çocuğumun organları toprak olmasın ve çocuğumun organları ile en azından başka insanlar yaşasın" dedi. Herkes gibi kendilerinin de organa ihtiyaçları olabileceğini söyleyen Yavuz, "Şırnak’ta şu ana kadar hiç kimse organ bağışında bulunmamış. Türkiye’nin birçok yerinde insanlar organ bağışı yapıyor: Ben de diğer insanlara örnek olması için kızımın organlarını bağışladım. Ve bütün insanlardan organ bağışında bulunmalarını istiyorum çünkü yapılacak olan bir organ bağışı belki bir hayatı kurtaracaktır” dedi.

Acılı baba daha sonra kızının cenazesini alarak toprağa vermek üzere İdil İlçesi'ne götürdü.

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)