Dünya Gurbetçi Türk, Kraliçe'nin kuğusunu yedi!

Gurbetçi Türk, Kraliçe'nin kuğusunu yedi!

Paylaş
Gurbetçi Türk, Kraliçe'nin kuğusunu yedi!

İngiltere'de, ülkedeki tüm kuğuların Kraliçe'ye ait olduğunu bilmeyen bir Türk, bir kuğuyu kesip yedi. 'Tadı da çok güzeldi' diyen 46 yaşındaki kuğu katiline 110 sterlin (385 lira) para cezası kesildi

İngiliz tabloid gazetesi London Evening Stantard'ın haberine göre, bir tanık tarafından polise ihbar edildikten sonra tutuklanan Hasan Fidan, 110 sterlin (385 TL) para cezasına çarptırıldı..

Ülkedeki tüm kuğuların, korunmaları amacıyla 12. yüzyıldan beri yasa gereği Kraliçe’ye ait olduğundan ve avlamanın yasak olduğundan habersiz Türk, “Kraliçeyi çok seviyorum. Polis söyleyene dek yanlış yaptığımın farkında değildim. Özür dilerim” dedi.

'KUĞU OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'


Avladığı kuşun kuğu olduğunun da farkında olmadığını söyleyen Fidan, “Ben herhangi bir kuş zannediyordum. Kraliçe'ye ait olduklarını bilmiyordum” dedi.

'ÖNCE TÜYLERİNİ YOLDUM, SONRA DA YEDİM. TADI GÜZELMİŞ'


Kuğuyu avladıktan sonra ne yaptığını da “Önce tüylerini yoldum. Tadını merak ediyordum. Tadı güzel. Geri kalanını buzdolabına koydum. Sonra polis geldi, bir kuş öldürüp öldürmediğimi sordu. Ben de ‘Evet’ dedim. Polis buzdolabında kalan kısmı aldı” dedi.

"YİYECEK ALACAK PARAM YOK"

Hasan Fidan, "Kuşu avlamamın bir sebebi de yemek alacak param olmamasıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFINI ÇEKEN ADAM: DONDUM KALDIM


Hildenborough'da yaşanan olayda, Hasan Fidan'ın Bennett Gölü'nü çevreleyen çitlerden atlayıp, yakaladığı kuğunun kafasını kestiğini ve kuşu çantasına koymaya çalışırken kendisinin fotoğrafını çektiğini söyleyen 64 yaşındaki balıkçı Bob Morris ise, "Adam bıçağını çıkardı, boynunun dibinden kafasını kesti. Dondum kaldım. Gördüklerime inanamadım" dedi.



Haberin Devamı