Siyaset Güneş'ten iddialara sert yanıt
Paylaş
Güneş'ten iddialara sert yanıt

CHP'li Hurşit Güneş kendisi hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak, "Herkesi özre davet ediyoru. Halkımızdan özür dilesinler, Kürt kökenli yurttaşlarımızdan da" diye konuştu.

CHP'li Hurşit Güneş de kendisi hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak, ''Hepsini özre davet ediyorum, özür dileyecekler benden. Halkımızdan da özür dileyecekler, Kürt kökenli yurttaşlarımdan da. Yaptıklarından da Cenab'ı Hak karşısında tövbe edecekler'' dedi.

Güneş, parti genel merkezinde, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, milletvekilleri Atilla Kart, Şevket Köse ve Hikmet Erenkaya'nın katılımı ile basın toplantısı düzenleyerek, kendisi hakkında çıkan haberleri değerlendirdi.

Güneş, iki soruyu sormak ve hatırlatmak için toplantı düzenlediğini belirterek, bunlardan ilkinin ''ayıp nedir?'', diğerinin ise ''günah nedir'' olduğunu söyledi. ''Ayıp, masumları suçlamaktır. Ayıp, iftiradan medet ummaktır. Ayıp, iftira atarken yanına yalancıları çağırmaktır'' diyen Güneş, ''Peki günah nedir? Günah, vekilliğini yaptığı insanları yüz üstü bırakmaktır. Günah, insanların dertlerini çözmek için geldiği makamı, kendi nefreti ve zehrini yaymak için kullanmaktır'' ifadelerini kullandı.

"AKP'Yİ İBRETLE İZLEDİM"

Hakkında söylenen yalanları ibretle izlediğini belirten Güneş, şöyle konuştu: ''Yalan haberden, iftira ve hakaretten defalarca sabıka yiyen bir adamı kılavuz tutan AKP'yi ibretle izledim. Kürt kardeşlerimle aramdaki sevgiyi kıskananların yaptıklarını ibretle izledim.

Haberi anında yalanlamama rağmen bütün onurlarını hiçe sayarak iftiradan bir şeyler kazanmayı bekleyenleri ibretle izledim. Bu çırpınmalar insanı üzüyor. Bir ülkenin iktidarı bu hale nasıl gelir diye düşündürüyor. Saldırmaya hazır beklemek ancak korkuya delalettir. Korkmakta da haklılar, çünkü gerçek yüzlerini bir kere daha gösterdiler.

Bunlar, içlerindeki nefreti, kardeşliğimizi zehirlemek için kullanan insanlar. AKP'nin düştüğü bu durum çok üzücü. Kürt kardeşlerimizin onuru için konuştuklarını söyleyip, ağızlarından yalan ve iftiradan başka bir şey çıkmayanlara buradan açıkça sesleniyorum; O

"İÇİNİZDEN BİRİ İKİNCİ EŞLERİNİZ KÜRT OLSUN DEDİĞİNDE SUSTUNUZ"

Çünkü kendi içinizden biri 'ikinci eşlerimiz Kürt olsun' dediğinde sustunuz. Asıl Kürtlerin onuru o zaman ayaklar altına alınmıştı. Biz avazımız çıktığı kadar bağırdık, 'bu bir densizlik' dedik. Ama siz tırsıp kaldınız.

Sahibinizden icazet alamadığınız için tek bir söz edemediniz. Benim Kürt kardeşlerimin onurunu savunmak sizin gibilere kalmadı zaten, boşuna yorulmayın.''

Konuşmasına, ''Kürt kardeşlerime sesleniyorum'', diye devam eden Güneş, ''İşte oylarınızı verdiklerinizin hali bu. Size desteğini hiçbir zaman çekmeyen bu kardeşinize, sabıkalı bir yalancıyla bir olup iftira attılar'' ifadesini kullandı.

AK Parti milletvekilleri Fatma Salman Kotan, Abdurrahman Kurt, Mehmet Emin Ekmen'in yalancılarla işbirliği yaptığını, iftiradan medet umduğunu ileri süren Güneş, bu milletvekillerinin seçmenin yüzüne nasıl bakacağını da merak ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı