Gündem Taksiciyi gözünü kırpmadan katletti! Cani katil böyle yakalandı

Taksiciyi gözünü kırpmadan katletti! Cani katil böyle yakalandı

Paylaş
Taksiciyi gözünü kırpmadan katletti! Cani katil böyle yakalandı

Sarıyer'de taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldürüp aracını gasbeden İran uyruklu zanlı adliyeye sevk edildi. Şüphelinin yakalandığı anlar da kameraya yansıdı.

İstanbul Sarıyer'de, taksi şoförünü öldürüp aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Tarabya Mahallesi Postacı Halil Sokak'ta bindiği 34 TFY 89 plakalı ticari taksinin şoförü Yaşar Yankıyürek'i öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli Y.B.G'nin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Bu arada, şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntüde taksiyle ilerleyen şüphelinin trafiğin etkisiyle durduğu sırada, arkadan gelen polis ekiplerince araçtan indirilip gözaltına alınması yer alıyor.

Taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek, dün Tarabya Mahallesi Postacı Halil Sokak'ta aracında öldürüldükten sonra yola atılmıştı. Polis ekipleri, olayın ardından şüpheliyi gasbettiği takside yakalamış, araçta cinayette kullanıldığı değerlendirilen kesici alet de bulunmuştu.

Haberin Devamı

EMEKLİLİĞİNİ BEKLİYORDU

Taksici Yaşar Yanıkyürek'in cenazesi helallik için Dolapdere’de bulunan evinin önüne getirildi. Yanıkyürek'in eşi ve çocukları gözyaşı dökerek sinir krizi geçirdi. Yanıkyürek'in kayınbabası Yılmaz Demirci "Devamlı taksiyi bırakması gerektiğini söylüyordum. O da 'Bu yaştan sonra ne iş yapacağım’ diyordu. Oyalanıyordu. Emekli değildi, emekliliğini bekliyordu" dedi.

Yanıkyürek'in halası Fatma Yanıkyürek'in “Taksici içinde kötülük olanı nasıl bilsin? Yandık, yandık yandık… Ciğerimiz yanıyor. Çocuklar ekmek bekliyor. Biz taksiyi bırakmasını söylüyorduk, bir yeğenim daha taksici, ona da söylüyoruz" diye konuştu.

"ALTIN KALPLİ BİRİYDİ"

2016 yılında Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Süper Lig maçının ardından Vodafone Park yakınında gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu'nun annesi Kadriye Uncu, Yanıkyürek'in aile dostu ve komşusu olduğunu belirterek, “Yaşar benim oğlum gibiydi, evlat gibiydi. Bu aile bunları hak etmedi. Nasıl kazanacaklar ekmeklerini? Yaşar altın kalpli bir insandı. Bir anne, bir kardeş gibiydik. Kendimde değilim" dedi.

Haberin Devamı

Yanıkyürek'in cenazesi, öğlen namazı vakti Yenişehir Çarşı Cami'de kılınacak namazın ardından Feriköy Mezarlığına defnedilecek.

Sarıyer'de taksiciyi bıçaklayarak öldüren zanlı adliyeye sevk edildi