Gündem Mutlu son

Mutlu son

Paylaş
Mutlu son

Hatay'da nişanlısı Muhammet Yıldız ile küs olduğu sırada depreme yakalanıp beş gün enkaz altında kalan Hediye Demirkol'un sağ kolu ampute edildi. Uzun süren tedavi sürecinin ardından yaşama tutunan Hediye ile Muhammet, Zonguldak’ta düzenlenen törenle evlendi.

Hatay’da Hediye Demirkol (21) 6 Şubat depremlerinde, annesi ve kız kardeşi ile birlikte enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz başında nişanlısı Muhammet Demirkol da endişeyle bekledi. Hediye ve kardeşi beş gün sonra sağ kurtarılırken, annelerinin cansız bedeni çıkarıldı. Genç kadının sağ kolu, kardeşinin ise iki bacağı ampute edildi. Hediye ve ailesi Zonguldak Ereğli'ye yerleşti. Kızılay’ın desteğiyle yeni evlerine taşınan Hediye tedavisinin ardından Muhammet ile yaşamını birleştirdi.

Haberin Devamı

DEPREM BİZİM DÖNÜM NOKTAMIZ

Nikah töreninde konuşan Muhammet Demirkol "Dört yıldır birlikteydik. Geçen yaz evlenmeyi planlıyorduk. Depremin olduğu gün küstük. Enkaz başında beklerken Hediye'nin küs halde öleceğini düşünerek kahroldum. Enkazdan sesini duyduğumda dünyalar benim oldu. İki günlük dünya, kavga etmeye hiç gerek yokmuş" dedi. Evlilik cüzdanlarını alan genç çift; "Deprem bizim dönüm noktamız oldu, birbirimizden kopamadığımızı o zaman anladık" diye konuştu.