Gündem 'Kısıtlamaları artık gündemden çıkaralım'

'Kısıtlamaları artık gündemden çıkaralım'

Paylaş
'Kısıtlamaları artık gündemden çıkaralım'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile görüştü. Terör, ticaret ve Gazze konularının da ele alındığı görüşme sonrası Erdoğan, “Ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyor, savunma sanayisindeki kısıtlamaları artık gündemden çıkartmak istiyoruz” dedi.

Resmi ziyaret kapsamında 22 Nisan’da İstanbul’a gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, ertesi gün Gaziantep’e geçip temaslarda bulunmuştu. Steinmeier dün de Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Erdoğan, Steinmeier’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Görüşmenin ardında düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan, “50 milyarlık ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyor, savunma sanayindeki kısıtlamaları artık gündemimizden çıkaralım istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘GURUR DUYUYORUZ’

Türk toplumunun, göçlerin üzerinden geçen 63 yılda, gurbetçilikten çıkıp Almanya’da kritik roller üstlendiğini söyleyen Erdoğan, “Engelleri tek tek aşıp beşeri köprü vazifesi gören vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz” diye konuştu. Erdoğan, görüşmede terörle mücadeleye ve Almanya’da yükselen İslam düşmanlığına da değindiklerini belirtip, “Gazze’deki zulmün son bulması çağrımızı tekrarladım. Netanyahu tüm bölgenin güvenliğini tehlikeye atıyor. Katliamı gündemden düşürme çabalarına prim verilmemeli” ifadelerini kullandı. DHA

ERDOĞAN’DAN 1915 MESAJI:

DIŞLAMAYA MÜSAADE ETMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, “Birinci Dünya Savaşı’nın ortaya çıkardığı olumsuz şartlarda hayatını kaybeden Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı Ermenileri bugün bir kez daha saygıyla anıyor, torunlarına taziyelerimi iletiyorum” dedi.

Haberin Devamı

MÜŞTEREK GAYRET

Aynı dönem isyan ve çete hareketlerinde şehit edilen Osmanlı toplumunun tüm mensuplarına rahmet dileyen Erdoğan şunları söyledi: “Ecdadımızdan miras kalan huzur ve barış ikliminin devamı, ancak müşterek gayretlerimizle mümkün. Tek bir Ermeni vatandaşımızın dışlanmasına, vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz.”

‘İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ’

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ise toplantının ardından ziyaretinin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılında gerçekleştiğine dikkat çekip, “3 milyon Türk 4 kuşaktır Almanya’da yaşıyor. Onların öyküleri bizim ülkemizi şekillendiriyor” dedi. Steinmeier, “Ülkelerimiz ekonomik açıdan zor dönemlerden geçiyor. İlişkileri daha da geliştirmeliyiz” diye konuştu. Alman lider “Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler konusunda basın özgürlüğü hukuk devleti ilkeleri oldukça önemli” dedi.