Gündem 23 Nisan'da çocuklardan MİT'e mektuplar! 'Ajan gibi annemi takip ediyorum'

23 Nisan'da çocuklardan MİT'e mektuplar! 'Ajan gibi annemi takip ediyorum'

Paylaş
23 Nisan'da çocuklardan MİT'e mektuplar! 'Ajan gibi annemi takip ediyorum'

MİT Başkanı İbrahim Kalın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığı mesaj paylaştı.Türkiye'nin dört bir yanından çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Milli İstihbarat Teşkikilatı'nı (MİT), anlatan resim ve mektuplar gönderdi.

MİT, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 5-14 yaş arasındaki çocuklardan, MİT'in görev alanını tanımlayan 'güvenlik', 'istihbarat' ve 'gizli ajan' kelimelerinden yola çıkarak, resim yapmaları ya da mektup yazmalarını istedi. Türkiye'nin dört bir yanından çocuklar, hayal güçlerini kullanarak çizdikleri resimleri ve yazdıkları mektupları MİT'e gönderdi. Çocukların çizdiği birbirinden renkli resimler ve yazdığı mektuplar, MİT'in internet sitesinde yer aldı.

Haberin Devamı

'İSTEDİĞİM TEK ŞEY MİT PERSONELİ OLMAK'

MİT personeli olmak istediğini belirten Ece'nin mektubu dikkat çekti. Ece, mektubunun son bölümünde, "Ben kendimi bildim bileli hep asker olmak istemiştim. En azından okuduğum bir kitapta MİT kurumunun ismini ilk defa duyana kadar.

O zamandan itibaren olmak istediğim tek şey MİT personeli olmak. Hatta Allah'ın izniyle sahada görev alıp, nasip olursa bu vatan uğruna şehit olmak" ifadelerini kullandı. Zeynep Duru'nun, Türkiye haritası üzerine çizdiği MİT şemsiyesi ile füze saldırılarından ülkeyi koruduğunu anlatan resmi de dikkat çekti.

'AJAN GİBİ ANNEMİ TAKİP EDİYORUM'

Hiranur isimli bir çocuk ise MİT'e yazdığı mektubunda, 'Uyuduktan sonra gizli ajan gibi annemi takip ediyorum, gizli gizli. Beni uyuttuktan sonra ne yapıyor, kiminle konuşuyor. Ama genelde annem beni hemen yakalıyor ve geri yatırıyor.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı