Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e baskının dozunu yükselttik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e baskının dozunu yükselttik

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e baskının dozunu yükselttik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin İsrail’le ticareti durdurduğunu hatırlatıp “Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. İsrail’i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz” dedi. Erdoğan, Gazze’ye yardım konusunda “Milletimiz insanlığın vicdanı oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı T Tayyip Erdoğan dün Beştepe’deki Vakıf Haftası toplu açılış ve vakıf insan ödül töreninde konuştu. 201 eserin toplu açılışını yaptıklarını söyleyen Erdoğan “Dünya üzerinde nerede bize ait miras varsa oraya ulaşıp çıkarıyoruz. 21 yılda gönül coğrafyamızdaki 5 bin 500 eseri yeniden ayağa kaldırdık” dedi. 50 bin öğrencinin vakıflardan burs aldığını söyleyen Erdoğan, “Vakıflarımızın Gazzeli kardeşlerimize el uzattığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. 50 bin tona ulaşan yardım miktarı ile Türkiye Gazze’ye en fazla yardım gönderen ülke oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HESAP VERMESİ İÇİN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşananlara değinirken “İyice canileşen İsrail’i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz. 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. 35 bin kardeşimizin hayatına kastedenlerin hukuk önünde hesap vermesi için tüm imkanlarımızı kullanacağız. Filistin halkının en zor günlerinde yardımına koşan milletimiz insanlığın da vicdanı oldu. Bunda vakıflarımızın büyük payı var.”

‘SERZENİŞLERİN FARKINDAYIZ’

Vakıf malına gösterilen özenin kamu işlerine de örnek olması gerektiğini söyleyen Erdoğan “Vakıf eserleri nasıl bize ecdat emaneti ise kamu malı da milletin emanetidir. Kamu malına el uzatmak ihanete eş değerdir” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Eksi Türkiye manzaralarını milletimize yaşatmamakta kararlıyız. Serzenişlerin farkındayız. Hataların, eksikliklerin, hatta varsa ihanetlerin üzerine kararlı şekilde gideceğiz.”

Haberin Devamı