Gündem Böbrek ağrısıyla gitti, karnından çıkarılan şaşkına çevirdi

Böbrek ağrısıyla gitti, karnından çıkarılan şaşkına çevirdi

Paylaş
Böbrek ağrısıyla gitti, karnından çıkarılan şaşkına çevirdi

Antalya'da böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç'in karnından 8 kiloluk tümör çıkarıldı.

Alanya'da müzisyen olarak çalışıp geçimini sağlayan Şükrü Genç, yaklaşık bir yıl önce başlayan karın ağrısı şikayeti üzerine Alanya Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Haberin Devamı

Burada karnında kitle tespit edilen Genç daha sonra Isparta'da özel bir hastaneye gitti. Ameliyata alınması gerektiğinin söylenmesi üzerine Genç, ailesinin yaşadığı İzmir'e gelip, İzmir Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler üzerine kitlenin dalak, pankreas ve kalın bağırsağıyla birlikte böbrek üstü bezlerini de içine aldığı ve boyutlarının eninin 35, boyunun ise 25 santimetre olduğu tespit edilen tümörün ağırlığının ise 8 kilo olduğu anlaşıldı. Genç'e bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığı teşhisi konuldu. Genç, İzmir Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Kayapınar ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Güner tarafından 19 Mart'ta yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

'HAYATTA OLMAMIN SEBEBİ DOKTORLARIM'

Karnındaki kitle nedeniyle yavaş yavaş kilo almaya başlayan ancak bu durumu çok umursamadığını dile getiren Genç, "Daha önce böbreğimde taş vardı. Bunu da böbrek ağrısı sandım. Fakat yanılmışız. Kitle böbreğe baskı yaptığı için ağrılarım oluyormuş. Alanya Devlet Hastanesi'nde ultrasonla bakarak emar çekip, kitleyi tespit ettiler. Daha sonra Isparta'da özel bir sağlık kuruluşuna başvurdum. Orada da sonuçlara bakıp, aynı gün ameliyata alabileceklerini söylediler. Korktum. Ailem İzmir'de yaşadığı için buraya geldim. Kan, idrar ve çeşitli tahliller yapıldı. Burada ameliyata girip çıkamama ihtimalim olduğu söylendi. Düşündüm ve risk aldım. Doktorlar da riskin büyüğünü aldı. Başarılı bir operasyon geçirdim. Hayatta olmamın sebebi doktorlarım. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.