Gündem Bakım işleri seçim dolayısıyla ertelenmiş! 159 kalemden 192'u yapılmış

Bakım işleri seçim dolayısıyla ertelenmiş! 159 kalemden 192'u yapılmış

Paylaş
Bakım işleri seçim dolayısıyla ertelenmiş! 159 kalemden 192'u yapılmış

Antalya’da bir kişinin öldüğü teleferik kazası sonrasında tutuklanan otomasyon görevlisi Serkan Yellice, teleferiğin bakım onarımına ilişkin 159 kalem işten 19’unun yapıldığını, geriye kalanların seçim nedeniyle ertelendiğini öne sürdü. Yellice, “Eksikler giderilmeden tesisin açılması emrini veren Ahmet Buğra Samsunlu’dur” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sarısu teleferik hattını tutan demir direklerden biri, 12 Nisan’da kırılmış, çarptığı kabinde bulunan Memiş Enes Gümüş yaşamını yitirmişti. Kabinlerde mahsur kalan 174 kişi 22.5 saatin sonunda kurtarılmıştı. Teleferik hattını işleten ANET’in önceki genel müdürü ve seçimde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mühendis Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

EMRİ VEREN SAMSUNLU

Serkan Yellice, savcılıktaki ifadesinde şirket olarak 24 Kasım 2023’te teleferiğin bakım onarım sürecine ilişkin 159 kalemden oluşan listeyi ANET’e sunduklarını belirtti. Yellice şunları söyledi: “Biz bu dosyayı şirket olarak her yıl sunmaktayız. Seçimler dolayısıyla 159 kalem işten 19 kalemi yapıldı. Yerine getirilmeyen eksiklikler seçimden sonra tamamlanacaktı. Mart ayında yerel seçimler olduğu için her sene rutin yapılan ağır bakım işlemlerinin bölünerek yapılacağına kanaat getirdim. Mekanik mühendisi Okan Erol teleferiğin bakıma gireceğini, 19 Şubat’ta kapatılacağını, 5 Mart’ta açılacağını söyledi. Eksiklikler giderilmeden tesisin açılması emrini veren kişi Ahmet Buğra Samsunlu’dur.” Semih ERSÖZLER Adem AKALAN/DHA

Haberin Devamı