Gündem Gündem değiştirmek için hastanede sıkmış!

Gündem değiştirmek için hastanede sıkmış!

Paylaş
Gündem değiştirmek için hastanede sıkmış!

Ergenekon sanığı Levent Ersöz'ün hastanesinde kurşun sıkan Erhan Keskin'den yeni açıklamalar...

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'nde silahla havaya ateş edilmesiyle ilgili bir kişi daha gözaltına alındı.

Önceki gün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan Erhan Keskin, savcılıkta "Levent Ersöz'ün hastanede yattığını ben de emekli astsubay Sedat D., de biliyor. Hastaneye Levent Ersöz'ün yanına beni o gönderdi. Amacımız olay çıkarıp gündemi değiştirmekti. Amacımıza ulaştık" dediği öğrenildi.

ARABA SATIŞINDAN TANIŞIYORLARMIŞ

Bunun üzerine Keskin, tutuklanarak cezaevine gönderilirken daha önce bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağrılan emekli astsubay Sedat D., gözaltına alındı.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan Sedat D.'nin yapılan sorgusunda suçlamaları kabul etmediği ifade edildi. Sedat D.'nin polise "Erhan Keskin'le 1995 yılında araba satışından tanışıyoruz. Kendisiyle zaman zaman görüşüyorduk. 2004'ten beri görüşmüyoruz. Ancak kendisini hastaneye göndermedim. Böyle bir şey yokö dediği öğrenildi.Sedat D.'nin soruşturma kapsamında bu geceyi gözaltında geçireceği belirtildi.

Sedat D.'nin yarın Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. Emniyette sorgulanan Erhan Keskin'in yazılı ifade vermediği için Sedat D'nin ifadesinden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Keskin'in savcılıktaki yazılı ifadesin de Sedat D.' İsimli kişiyle organize ettiklerini söylediği için savcılık Sedat D.'nin yeniden gözaltına alınarak sorgulanması talimatı verdiği ifade edildi. Öte yandan Ersöz'ün bulunduğu serviste havaya ateş açan Erhan Keskin, 'ruhsatsız silah bulundurmak', 'görevli memura mukavemet' ve 'yasadışı örgüte yardım ve yataklık' etmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

Haberin Devamı